Згадайте, як Ви купуєте очки, приміряючи десяток моделей перед дзеркалом. Вирушаючи в оптику, Ви, швидше за все, знаєте форму свого обличчя та розумієте, які окуляри вам підійдуть. Більшість покупців звертають увагу розмір, форму, колір, іноді матеріал оправи. А скільки часу Ви приділяєте вибору лінз, від яких безпосередньо залежить ефективність корекції зору?

 

Найчастіше більша частина вартості коштів корекції приходиться на оправу. Лінзам залишають частину бюджету, що залишилася. Продавці ставлять націнку залежно від зовнішнього вигляду обрамлення. Хочете стильну модель – платіть більше. У результаті доводиться вибирати між зовні красивими окулярами або тонкими, легкими лінзами із захисним покриттям. Це неправильний підхід.

 

 

У нашому магазині немає місця подібним компромісам, адже абсолютно всі оправи коштують 380 грн. Пластикові, металеві чи комбіновані – все за однією ціною. Доступність обрамлень дозволяє нашим покупцям виділити більше коштів на замовлення якісних полімерних або полікарбонатних лінз за індивідуальним рецептом із нанесенням декількох покриттів. Ми пропонуємо оптику компаній Optimize та Solente.

 

 

Не бійтеся пластикових лінз

 

Перші окуляри оснащували лінзами із мінерального скла. При всіх перевагах, вони були важкими та травмонебезпечними. На зміну їм прийшли пластикові аналоги — легші, тонші, безпечніші. Але досі залишилися покупці, для яких "пластикова оптика" асоціюється із чимось неякісним. Тому в ужиток увійшли назви органічного та полімерного скла, що позначають різні види матеріалів.

 

Сучасні лінзи виготовляють з полікарбонату, трайвекса, цілого ряду полімерів, а також традиційних пластмас, до яких належить матеріал CR-39.

 

Полімерна оптика має ряд особливостей:

 

  • Легка, тому не натирає перенісся;
  • Тонка, завдяки високим показникам світлозаломлення (більше 1,54 n);
  • Удароміцна та безпечна, адже при падінні не розсипається на гострі уламки;
  • Утримує весь спектр UV-випромінювань;
  • Підходить для монтажу в будь-які оправи, у тому числі напівободкові та гвинтові;
  • Легко піддається фарбуванню та нанесенню захисних покриттів.

 

Найміцнішими визнані вироби з полікарбонату, а також трайвекса. Саме з них виготовляють засоби корекції для дітей, спортсменів, водіїв. Ці матеріали радують показниками світлозаломлення 1,51-1,60, невеликою вагою і товщиною. Такий же рівень світлозаломлення мають матеріали MR-8 та трибрид. Більше тільки у MR-7 та MR-10 з показником 1,61-1,74, тому вони відносяться до категорії ультратонких.

 

5 обов'язкових покриттів

 

Полімерна оптика набагато комфортніша за скляну, адже має ряд додаткових покриттів:

 

  • Захисне перешкоджає появі подряпин, що продовжує термін служби оптики, зберігаючи ефективність корекції зору.
  • Просвітлююче усуває відблиски, підвищуючи контрастність та чіткість зору. Саме це покриття робить засоби корекції непомітними на очах і запобігає засвіту на фотографіях.

 

 

  • Антистатичний знімає статичний заряд, що притягує пил і ворс. Отже, оптика менше забруднюється, тому рідше потребує очищення.
  • Вологовідштовхувальне напилення створює ідеально гладку поверхню, з якої скочуються краплі води.
  • Із захистом від синього спектру. Фільтр, що блокує синій колір, який випромінює екрани комп'ютерів та інших гаджетів.

 

 Це базовий набір захисних шарів, необхідних комфортного носіння окулярів. ТМ Solente пропонує 5 варіантів мультипокриттів:

 

  1. Prestige Plus - преміальне мультипокриття, яке має максимальну кількість шарів: антивідблиску, гідрофобне, брудовідштовхувальне, а також захист від подряпин, затирання та запотівання. Лінзи з покриттям Prestige Plus мають максимальну світлопроникність, тому не навантажують очі. Гідрофобне покриття дозволяє комфортно носити окуляри під час дощу та снігу, адже краплі води скочуються з їхньої поверхні.
  2. Prestige Plus UV має всі вищезгадані якості з додатковим захистом від ультрафіолету (400 Нм).
  3. Prestige Plus Aqua має додаткове покриття антивідблиску, яке робить лінзи прозорими і непомітними на фотографіях або відео. Співрозмовник бачить ваші очі, а не відображення навколишніх предметів.
  4. Prestige Plus Drive, крім супергідрофобного, має спеціальне покриття антивідблиску з підвищеною контрастністю для комфортного і безпечного керування автомобілем. Особливо у темний час доби. У таких лінзах ви забудете про сліпучі фари зустрічних автомобілів.
  5. Crystal Blue має всі переваги покриття Prestige Plus UV, але з додатковим захистом від синього кольору. Це покриття блокує надлишки синього кольору, які випромінюють монітори гаджетів. Завдяки цьому фільтру, знижується вироблення мелатоніну, нормалізується біологічний годинник, а також покращується якість сну.

 

Фотохромні лінзи – новий рівень комфорту

 

Пам'ятаєте окуляри з жовтуватим склом, яке темніло на сонці? Такі років 20 тому носили багато чоловіків. Це були фотохромні "хамелеони". Щоправда, не з найкращими показниками адаптації до освітлення і лише двома режимами: темно та майже прозоро. Сучасні аналоги набагато функціональніші, адже здатні змінювати ступінь тонування залежно від освітлення навколишнього середовища. Вночі, в похмурі дні або в приміщенні лінзи залишаються прозорими (до 5% тонування), тому є зручними для читання, а також роботи за комп'ютером.

 

 

При яскравому освітленні скла темніють, перетворюючи окуляри на сонцезахисні. Фотохромні лінзи Transitions здатні утримувати до 95% світла, при цьому вловлювати 100% ультрафіолетових променів. Це універсальні засоби корекції, в яких однаково зручно знаходитися вдома, в офісі, на природі. Вибирайте і замовляйте лінзи, які підвищують гостроту зору, а також ваш щоденний комфорт.