Сучасне життя людини досить різноманітне: робота, хобі, визначні події, відпочинок на природі тощо. Але не кожен замислюється, що одна пара окулярів може не покривати усі ці потреби. Тож нижче розглянемо, чому однієї пари може бути недостатньо та для яких випадків варто придбати другу.

 

Підкресліть свій стиль

 

Якщо Ви носите окуляри для зору, то це той аксесуар, на який звертають увагу у першу чергу. Тому буде доречним мати кілька пар окулярів, наприклад, одну класичного стилю, що доповнить повсякденний образ, та одну більш вишукану чи екстравагантну. Завдяки широкому вибору оправ Solente Ви зможете обрати як варіант на щодень, так і на особливі випадки. Звісно, те саме стосується і сонцезахисних окулярів, адже вони можуть бути різних форм, кольорів чи ступені затемнення для завершення різних образів.

 

Запасна пара на непередбачувані випадки

 

Окуляри можуть пошкодитись, загубитись, Ви можете їх забути вдома чи у машині. Саме тому важливо мати ще одну пару, щоб убезпечити себе від відсутності окулярів.

 

Різні за призначенням окуляри

 

Під час різних типів діяльності у нас різні зорові потреби. Тому варто подбати про ще одну пару окулярів, якщо Ваші нинішні не покривають їх усі.

 

Якщо Ви часто працюєте за комп'ютером, то необхідна профілактика комп'ютерного зорового синдрому, про що ми писали тут. Для зниження зорової втоми рекомендуємо Вам придбати окуляри, що містять захист від синього світла, наприклад, з лінзами Solente Samira 1.58 Crystal Blue або Solente Joana 1.61 AS Crystal Blue.

 

Надзвичайно важливим є захист від сонця, про що розповідали тут. Тому необхідно мати у своєму арсеналі хоча б одну пару із захистом від ультрафіолету. А якщо Ви часто проводите час на свіжому повітрі, рекомендуємо придивитись до фотохромних лінз, наприклад, Solente Samira 1.58 Santino El Classico Aqua, Solente Samira 1.58 Santino EVO Prestige Plus UV або Solente Joana 1.56 Santino El Classico. Якщо ж Вам не подобаються лінзи, що самостійно затемнюються під дією сонця, можна зробити тонування лінз із діоптріями. Таким чином у Вас буде друга пара із темними лінзами, при цьому такі окуляри ще й коригуватимуть Вам зір.

 

Якщо Ви керуєте автотранспортом, то необхідно ретельно підібрати окуляри для водіння. Вони повинні мати поляризаційне покриття, щоб захистити Ваші очі від відблисків, а також оправа не має бути занадто масивною, щоб не перекривати периферійний зір. Крім того, занадто темні лінзи можуть заважати кермувати у темний час доби або в похмуру погоду. Тому, якщо Ваша улюблена пара окулярів не відповідає цим критеріям, варто замислитись над покупкою окулярів спеціально для водіння.

 

Якщо Ви займаєтесь активними видами спорту, то Вам не підійдуть звичайні окуляри. До спортивних окулярів інші вимоги, адже вони повинні бути міцними та легкими, щільно сидіти на обличчі і при цьому нічого не перетискати. Власне, те саме стосується і професій, що потребують використання тактичних окулярів, наприклад, військові.

 

Для ближніх дистанцій та для далі

 

Якщо у Вас вікова далекозорість та присутня короткозорість, то ідеально, якщо Ви замовите собі прогресивні лінзи в окуляри, що покриють ці дві потреби одночасно. Але такі лінзи виготовляються на замовлення спеціально за Вашим рецептом, тому не можуть бути дуже дешевими. Якщо у Вас немає можливості придбати такі лінзи, то можна купити окуляри окремо для далеких дистанцій та для читання. Звісно, це не так зручно, проте також задовільнить Вашу потребу у гарному зорі на різних відстанях. Якщо ж Ви все-таки замовляєте окуляри із прогресивними лінзами, то маєте розуміти, що це не справа одного дня, на їх виготовлення потрібен час. Тому, поки Ви очікуєте, можна придбати пару готових окулярів. Вони також можуть знадобитися, якщо з Вашими окулярами з прогресивними лінзами щось станеться, і Ви будете мати запасний варіант, поки виготовляється нова пара.

 

Для користувачів контактних лінз

 

Навіть якщо Ви надаєте перевагу контактним лінзам для корекції зору, необхідно мати хоча б одну пару окулярів. Існують випадки, коли тимчасово контактні лінзи носити не можна, про що писали тут. Тому окуляри зможуть Вас врятувати у таких ситуаціях. Крім того, навіть якщо виробник вказує, що у Ваших лінзах можна спати, наприклад, в Solente IMPERO SiHy Monthly, офтальмологи все одно рекомендують хоча б час від часу знімати їх, щоб вони очистились, а рогівка відновилась від можливих пошкоджень.

 

 

Як бачимо, приводів для покупки другої пари окулярів дійсно немало. Тож якщо Ви ще не встигли це зробити, чекаємо Вас в інтернет-магазині або мережі оптик Київлінза.