Наразі вибір контактних лінз настільки широкий, що практично кожен зможе підібрати собі ту пару, що ідеально підійде під його індивідуальні параметри. За дизайном ці засоби бувають сферичні та асферичні. У чому ж полягає їхня різниця?

 

У чому різниця між сферичними та асферичними контактними лінзами?

 

Для початку розберемо, що значить “сферичні” та “асферичні” лінзи. Перший вид має вигляд напівсфери, тоді як другий схожий на еліпс. Власне, саме тому вони і отримали такі назви.

 

Сферичні лінзи — це традиційний дизайн, що має однакову кривизну по всій поверхні. Чим більша сила діоптрії, тим більшою буде товщина лінзи. Світлові промені фокусуються у її центрі, тому зображення на периферії виходить не надто чітким, що особливо помітно при високих діоптріях. Також можливі спотворення картинки по бокам, але зазвичай вже через 1-2 дні після початку використання сферичних контактних лінз мозок звикає і ми не помічаємо цього. При носінні таких лінз у темряві також можуть виникати ореоли навколо джерел світла.

 

Асферичні лінзи — більш новий дизайн, що має свої переваги, але й вартість таких лінз часто більша. Розподілення діоптрій від центру до країв є плавним, завдяки чому забезпечується більш чіткий зір на периферії без спотворень та відсутність ореолів навколо світла у темний час доби. Окрім того, ці лінзи помітно тонші за сферичні.

 

Який дизайн обрати?

 

Якщо Ви сумніваєтесь, який дизайн Вам необхідний, ми допоможемо Вам визначитись на прикладі лінз Solente Impero SiHy Monthly та Solente Sitara. Ці лінзи мають достатньо схожі характеристики, проте якщо перші — сферичні, то другі — асферичного дизайну.

 

Impero Monthly — чудовий варіант для початківців, якщо у Вас невеликі діоптрії, так як звикання до сферичних контактних лінз відбувається швидше. Проте якщо у Вас високий ступінь порушення зору, краще обрати Sitara, адже у цьому випадку їхня товщина буде меншою і вони більш комфортно відчуватимуться на оці. Окрім того, при необхідності корекції виражених порушень зору, сферичні лінзи забезпечать чіткіше зображення на периферії. Sitara має безліч переваг, проте Impero Monthly — більш доступний варіант з чудовими характеристиками, з якого можна почати переходити на місячні контактні лінзи, якщо Ви тільки починаєте ними користуватись.

 

Проте варто пам'ятати, що це лише орієнтир при виборі своєї ідеальної пари лінз, адже ми всі унікальні та можемо по-різному реагувати на той чи інший вид корекції.

 

 

Якщо Ви вже визначились, який контактний засіб бажаєте придбати, запрошуємо Вас до наших оптик чи інтернет-магазину Київлінза. Якщо ж ні — наші спеціалісти з радістю Вам допоможуть та проконсультують, щоб Ви ухвалили правильне рішення.