Сучасні оптичні лінзи бувають з різними типами покриттів, що покращують їхні якісні характеристики та полегшують догляд за ними. А для того, щоб Вам було простіше у них розібратись та обрати лінзи саме з тими покриттями, що Вам необхідні, ми підготували дану статтю.

 

Зміцнювальне покриття

 

Зараз практично усі оптики при виготовленні окулярів використовують полімерні лінзи. Цей матеріал має безліч переваг перед склом, які ми вже розглядали раніше. Проте у нього є основний недолік — без спеціального захисту він доволі вразливий до подряпин. Саме для цього було створене спеціальне зміцнювальне покриття, що не дає подряпинам та іншим пошкодженням так швидко з'являтись на окулярних лінзах. Звісно ж, за умови правильного догляду за ними, про який ми писали тут. У своїй більшості окулярні лінзи від ТМ Solente мають таке покриття. Виключенням є Joana 1.49 UnClassico, вони не мають жодних покриттів, так як є найдоступнішим варіантом серед асортименту бренду.

 

Антиблікове покриття

 

Якщо Ви коли-небудь носили окуляри без цього покриття, то помічали, як світлові промені погіршують якість зображення. Вони відбиваються від поверхні лінзи, заломлюються та перешкоджають проходженню прямих променів від об'єкта, через що око сприймає його розмитим та нечітким. Цей ефект спостерігається не тільки удень при яскравому сонячному світлі, але й увечері, коли включене вуличне освітлення. Особливо небезпечне таке явище для водіїв, адже навколо багато джерел світла у вигляді фар автотранспорту. Для того, щоб прибрати відблиски, використовують антиблікове покриття. Воно забезпечує не тільки більш ясне бачення, але й дозволяє людям, що Вас оточують, споглядати Ваші очі, а не бліки. Усі лінзи Solente, окрім зазначених вище, також мають таке покриття.

 

Антистатичне покриття

 

Уявіть, що Ви безуспішно намагаєтеся протерти окуляри від маленьких часточок пилу та ворсинок, але поверхня лінз лише сильніше електризується від тертя і бруд налипає у все більшій кількості. Це не лише погіршує якість картинки, але й може призвести до утворення подряпин. Антистатичне покриття нейтралізує цей ефект, дозволяє з легкістю очистити лінзи та довше тримати їх в чистоті. Воно також нанесене майже на усі лінзи від Solente.

 

Гідрофобне покриття

 

Ймовірно, Ви хоча б раз у житті, якщо користуєтесь окулярами, потрапляли у ситуацію, коли після морозної вулиці заходите у тепле приміщення, але не можете нічого побачити через те, що лінзи запітніли. Або ж Вам заважали насолоджуватись прогулянкою під дощем численні сліди від крапель. Для того, щоб мінімізувати затримування вологи на лінзах, на них наносять гідрофобне покриття. Вода, потрапляючи на поверхню, набуває форму кульки та не розтікається, а при висиханні не залишає слідів. Варто зазначити, що водовідштовхувальне покриття не усуває повністю проблему, а лише спрощує догляд за окулярами та пришвидшує їхнє розпотівання при перепадах температур. Таке покриття нанесене на лінзи лінійки Samira від Solente.

 

Олеофобне покриття

 

Маєте звичку постійно поправляти окуляри на переніссі та втомились очищати лінзи від слідів пальців, що з'являються знову і знову? Олеофобне покриття збільшує стійкість лінз до жирових забруднень та полегшує очищення. Якщо бажаєте спростити догляд при наявності масних розводів та припинити напружувати зір, намагаючись роздивитись зображення крізь бруд, обирайте лінзи серед Samira 1.58 Prestige Plus UV, Samira 1.58 Crystal Blue та Samira 1.58 Santino EVO Prestige Plus UV.

 

Покриття для захисту від шкідливих випромінювань

 

Вплив шкідливого випромінювання на наші очі відбувається щодня. Навіть якщо Ви практично не виходите на вулицю та не зазнаєте впливу ультрафіолету від сонячних променів, то не забувайте про синє світло від екранів комп'ютерів та смартфонів. Без якісного блокування ультрафіолету не уникнути наслідків для здоров'я очей.

 

Захист від сонячних променів UV400 забезпечують лінзи Joana 1.56 El Classico UV400, Joana 1.67 AS El Classico та Samira 1.58 Prestige Plus UV. Якщо ж Вам необхідне ще й додаткове затемнення лінз при яскравому сонці, радимо обрати серед таких варіантів фотохромів: Joana 1.56 Santino El Classico, Samira 1.58 Santino El Classico Aqua або Samira 1.58 Santino EVO Prestige Plus UV. Вони також захищають очі від ультрафіолету та змінюють ступінь затемнення в залежності від кількості променів, що потрапляють на лінзи. У випадку, якщо Ви проводите за екраном комп'ютера чи смартфона багато часу, придивіться до лінз із захистом від синього світла: Joana 1.61 AS Crystal Blue та Samira 1.58 Crystal Blue.

 

 

Як правило, чим більша кількість покриттів на окулярних лінзах, тим довший термін їхньої служби, адже забезпечується захист від подряпин, забруднень та полегшується догляд, тому немає необхідності у нескінченному терті лінз серветкою. А для того, щоб обрати окуляри з тією комбінацією покриттів, що Вам необхідна, звертайтесь до наших оптик та інтернет-магазину Київлінза.