Зволожуючий розчин для лінз - рекомендований офтальмологами допоміжний засіб для підвищення зволоження контактних лінз. А якщо враховувати, що відсоток користувачів контактними лінзами з кожним днем ​​тільки збільшується, відповідно виникає необхідність захисту очей від негативних впливів, так як при користуванні лінзами нерідко порушується робота сальних залоз ока, що, власне, призводить до нестачі вологи. Як результат, з'являється роздратування, почервоніння і різь в очах, відповідно, процедура зволоження стає неминучою.

Крім зволоження, розчини забезпечують надійну дезінфекцію і глибоке очищення лінз від можливих  забруднень, а також жирових слідів. Прекрасно підходять людям, які володіють чутливою рогівкою ока, так як розчин не містить абсолютно ніяких хімічних і дратівливих компонентів. Найпоширеніші компоненти в зволожуючих розчинах - бурштинова кислота, целюлоза і гіалуронат натрію - забезпечують легке ковзання лінзи, рухливість і більш комфортне використання. Також, завдяки цим компонентам, офтальмологи не виключають використання розчину, як альтернативу зволожуючим краплях, але і не заохочують, так як розчин володіє іншими функціями, на порядок відрізняються від звичайних зволожуючих крапель.

Зволожуючі розчини борються з почервоніння і подразненнями очей, а також з некомфортними відчуттями при тривалому носінні контактних лінз. При попаданні лінзи в розчин, він глибоко проникає всередину лінзи забезпечуючи довгий захист і зволоження, крім цього живить усіма необхідними корисними речовинами для тривалого використання.

Зволожуючі розчини володіють найбільш великим попитом, так як підходять під будь-які лінзи. Відповідно, їх можливо знайти в будь-якому магазині оптики або ж в аптеці, ціна і якість залежить від бажаного обсягу і бренду.

Застереження при використанні зволожуючого розчину для лінз

Обов'язково дотримуватися запобіжних заходів при застосуванні розчину, навіть при відсутності шкідливих речовин очі все одно можуть негативно відреагувати на складові компоненти і, як результат, виникнення різних алергічних реакцій.