Догляд за контактними лінзами

Якщо ви користуєтесь контактними лінзами, якість вашого зору буде залежати не тільки від того, наскільки вдало ви їх підбираєте, а ще чи правильно доглядаєте. Догляд за контактними лінзами обов'язковий, щоб уникнути різних неприємних відчуттів, дискомфорту і навіть ускладнень із зором. Зрозуміло, якщо ми носимо лінзи щодня, потрібно обов'язково займатися їх очищенням, так як за день накопичується багато бруду і пилу. Крім цього, потрібно ще й правильно зберігати контактні лінзи, коли залишаєте їх на ніч.

Засоби догляду за контактними лінзами

У чому полягає догляд за контактними лінзами? Це дезінфекція, очищення, зволоження лінз і зберігання, коли лінзи знаходяться не в очах. Для всього цього існує розчин для контактних лінз.  Всі розчини для очей можна розділити на багатофункціональні, багатофункціональні із зволожуючим ефектом і пероксидні системи для глибокої дезінфекції. Найбільш популярний універсальний розчин для лінз, який об'єднує в собі практично всі вище перераховані функції, тобто, за допомогою одного засобу можна і очищати лінзи, і зволожувати, і зберігати.

Вибираємо розчин для зберігання контактних лінз

Від розчину для зберігання лінз залежить їх якість і тривалість використання. Якщо залишити лінзи без розчину, вони висохнуть і будуть повністю зіпсовані, відповідно, більше не підійдуть для використання. Не потребують розчинів тільки одноденні лінзи, так як вони щодня замінюються. Засіб для зберігання лінз повинен мати в своєму складі кілька обов'язкових компонентів. Основні параметри розчину для зберігання - сольовий склад і кислотність, необхідні для підтримки вологи, форми і еластичності лінзи. Також обов'язкові в розчині і засоби для очищення (простими словами, мило) і дезінфікуючі речовини. Ще розчин для зберігання повинен мати в складі кондиціонер для зволоження й змащення лінз. Для підбору розчину, який ідеально підходить під ваші лінзи і збереже ваш зір, краще проконсультуйтеся з фахівцем. Ще важливо купувати розчин в спеціалізованому магазині, щоб бути впевненим в його якості.