Тренування для очей. Для чого потрібні окуляри-тренажери.

Увечері, після важкого робочого дня, наші очі сигналізують нам про те, що їм потрібно відпочити від пилу, від комп'ютерного монітора, від яскравого сонця, від екрану телевізора або від інших подразників. «Розвантажити» очі від перевтоми допоможуть окуляри-тренажери чи перфораційні окуляри.

Окуляри з дірочками представляють собою виріб з металевими або пластиковими оправами, в які вставляється чорний непрозорий пластик, по всій площі якого в певному рівномірному порядку розміщені однакові маленькі круглі отвори. Дірочки дозволяють більш чітко розглядати предмети, збільшувати контрастність і різкість зображення.

Застосування окулярів-тренажерів для очей:

- для зняття навантажень при перевтомі очей;

- прояви симптомів захворювань очей, таких як міопія, гіперметропія, астигматизм або при помутніннях рогівки.

Застосовувати тренувальні окуляри при короткозорості або при глаукомі можна тільки після відвідин офтальмолога.

Окуляри для корекції зору з дірочками тренують і відновлюють очі, розслаблюють м'язи і надають їм здатність працювати. Регулярні тренування сприяють поліпшенню зору, знижують симптоматику астигматизму, астенопії, далекозорості або короткозорості, до того ж знімають втому з очей.

Окуляри в дірочку для поліпшення зору знадобляться для відпочинку після тривалого перебування на занадто яскравому світлі і не змінюють кольору на відміну від сонцезахисних окулярів.

Рекомендації для використання окулярів для відновлення зору з дірочками:

Окуляри-тренажери рекомендуються для домашнього щоденного використання, не більше трьох годин на день або кілька разів на день по 15-20 хвилин. В окулярах можна дивитися телевізор або спостерігати за тим, що відбувається за Вашим вікном.  Якщо в них досить комфортно, можете носити їх довше.

Вправи для тренування очей в окулярах для зору з дірочками:

  1. Сфокусуйте свій погляд на ближніх і дальніх об'єктах, можете використовувати рекламну паузу між серіалами, вона якраз триває 15-20 хвилин.
  2. Подивіться кілька секунд на предмет, який знаходиться близько.  Після чого переведіть погляд на інший предмет, далі від Вас, наприклад, за вікном.  Потім знову на ближній, на дальній ... Повторюйте вправу кілька разів протягом п'яти, десяти хвилин.
  3. Дуже часто зір починає погіршуватися після досягнення сорока років. Щоб уникнути цього, людям даного віку рекомендується читати і писати в окулярах, але тільки при хорошому освітленні.
  4. Одягаючи окуляри лікувальні з дірочками, не дивіться довго в одну і ту ж точку. Змушуйте очі якомога частіше змінювати фокус зору.
  5. Якщо Ви працюєте за комп'ютером без спеціальних комп'ютерних окулярів, дайте очам відпочити, надівши тренувальні окуляри на 15-20 хвилин.

Тренувальні окуляри забороняється використовувати при водінні автомобіля або при роботі з гострими предметами. Крім того, лікувальні окуляри протипоказані людям з нервовими розладами.

Придбати тренувальні окуляри можна в будь-якому з магазинів «Оптика-С» або на сайті інтернет-магазину KievLinza. Відзначимо, що режим носіння окулярів потрібно обов'язково уточнити у лікаря-оптометриста.