Ви активна людина і вважаєте за краще в своєму житті тільки активний відпочинок? На сьогоднішній день кількість людей, для яких спорт є невід'ємною частиною життя, стає все більше.

Сонцезахисні окуляри вже стали невід'ємним елементом екіпіровки як для спортсменів, так і для любителів спорту. Якщо Вас турбує думка, де їх купити, то найкраще це робити в магазинах оптики. Зараз такі окуляри продаються в спортивних магазинах, але не варто їх так купувати, так як продавці цих магазинів не володіють достатньою кваліфікацією, щоб розповісти клієнту про те, який захист потрібен для очей і наскільки він важливий.

Головна річ, на яку Ви повинні звертати увагу при огляді спортивних окулярів, - це  лінзи. Намагайтесь вибрати максимально світлопропускні і безпечні лінзи, адже вони в цих окулярах повинні бути настільки світлими, наскільки це можливо, і чим більше оправа прилягає до обличчя, тим світліше вони повинні бути.

Безпека ваших очей залежить від кольору окулярів:

• активність: червоний, оранжевий, жовтий колір;

• динаміка: червоний, оранжевий, синій колір;

• енергія: червоний, оранжевий, жовтий колір;

• потужність: червоний, золотистий, синій колір;

• швидкість: червоний, жовтий, сріблястий колір.

На вітчизняному ринку є дуже зручні окуляри, які оснащені змінними лінзами для різної погоди. Ці спортивні окуляри дуже популярні серед автогонщиків і тенісистів. Також для спортивних лінз всі оправи роблять з титану або алюмінію, є ще деякі з карбону. Причиною цьому служить ударостійкість, що досить важливо в спорті. Ці окуляри також повільніше запотівають.

Якщо неправильно підібрати ці окуляри, можна зіпсувати собі зір, а також поставити під загрозу здоров'я очей!

Якщо Ви любитель активного способу життя, то повинні пам'ятати, що здоров'я важливіше за все. Тому перед кожним спортивним відпочинком потурбуйтесь про захист своїх очей.

Бережіть свої очі, займайтеся будь-яким спортом собі на втіху і, головне, без шкоди для здоров'я.