Поганий зір - не привід сумувати. Адже сучасні технології та аксесуари дозволяють не тільки його коригувати, але і виглядати стильно і сучасно. Таким аксесуаром в наш час є окуляри.

Вибір оправи для окулярів грає величезну роль в створенні зовнішнього образу. Тому слід враховувати всі фактори, щоб підібрати дійсно необхідну оправу, яка буде служити не тільки на благо зору, але і додасть шарму зовнішньому вигляду.

 При виборі оправи для окулярів необхідно керуватися формою Вашого обличчя, колірними перевагами і зручністю, яку хочете відчувати. Насамперед необхідно визначити тип обличчя.

Якими бувають типи обличчя?

Виділяють 5 основних типів обличчя: овальне, трикутне, кругле, прямокутне і квадратне

Овальний тип вважається досить ідеальним, так як у нього підборіддя і лоб пропорційні, а вилиці яскраво виражені. Для даного типу обличчя окуляри повинні відповідати його розміру, вони не повинні перекривати брови, а, навпаки, повинні підходити під форму вигину брів.

Трикутний тип демонструє широкий лоб, вузьке підборіддя і виражені скули. Ширина обличчя менше, ніж довжина. Під цю форму окуляри повинні бути з оправою трохи піднятою  в зоні куточків, а якщо обличчя трохи витягнуте, то краще буде оправа з вираженими куточками і нижньою частиною. Ні в якому разі не можна носити квадратні окуляри або величезні, вони роблять підборіддя маленьким.

Круглий тип обличчя має приблизно рівну ширину і довжину. В такому випадку, щоб надати обличчю елегантності, потрібно підібрати оправу з загостреними куточками. Це значно допоможе візуально витягнути обличчя.

Прямокутний тип обличчя виражається квадратним підборіддям, витягнутим обличчям і масивної щелепою. Тут слід вибирати важку оправу. Добре виглядатимуть окуляри з широкими дужками і стильними елементами, як стрази або інші прикраси.

Щоб надати акценту і стилю зовнішності, то краще зробити вибір на користь  мініатюрної і округлої оправи.

Квадратний тип  виражений досить широкими вилицями і підборіддям. Лоб, підборіддя і щелепа візуально виглядають однакового розміру. Отже, щоб зробити обличчя більш м'яким, необхідно підібрати округлу оправу.

Правильно підібрані окуляри під форму Вашого обличчя не тільки поліпшать зір, але й допоможуть приховати або, навпаки, зробити більш помітними особливості обличчя. Таким чином, трохи піднявши окуляри ближче до перенісся, Ви подовжити ніс, а опустивши нижче, візуально зменшите його.

Різні види, форми і колір окулярів можна підібрати індивідуально під стиль кожної людини і тим самим створити власний привабливий образ.