Зимовий час завжди супроводжується холодами, застудами, вітрами і хуртовинами. Контактні лінзи не мають обмежень по сезону, тому вони оптимальні і для такої пори. Але, особливо в холодну пору, необхідно стежити за здоров'ям як очей, так і всього організму.

Контактні лінзи, як і в будь-який час року, взимку потребують правильного догляду.

Щоб уберегти свої очі і відчувати себе комфортно і затишно протягом усього зимового періоду, необхідно, щоб очі завжди були захищені від впливу зимового морозу. І тоді лінзи стануть хорошим супутником корекції зору.

Перш за все в морозні дні, коли сніг летить прямо в обличчя, а вітер збиває з ніг, необхідно одягнутися тепло. Головні убори - шапки, шарфи, капюшони - стануть найкращим засобом захисту.

Найважливіше, що необхідно для лінз в період холодів - це зволоженість

Холодне сухе повітря сушить Ваші очі. Тому заздалегідь до виходу необхідно закапати очі зволожуючими краплями. Особливо це стосується і людей, що сидять тривалий час за монітором. У приміщенні так само сухе повітря і додатковий вплив монітора викликає сухість і почервоніння очей. Так що слід скористатися краплями. У будь-яку пору року слід дотримуватися інструкції по догляду за контактними лінзами та очима. Так що і взимку потрібно дотримуватися цих процедур. Не забувайте слідкувати за термінами носіння і заміни лінз.

Так само потрібно звернутися до лікаря-офтальмолога в разі виникнення будь-яких ускладнень або для профілактичного огляду здоров'я очей.

 Ще один фактор ризику - це застуди. Часті холоди і перепади температури впливають безпосередньо на здоров'я всього організму людини і тому слід пам'ятати, що під час хвороби у нас і сльози виділяються частіше, і очі горять, і кон'юнктивіт з'являється. Відповідно,  лінзи на момент хвороби слід зняти і не надягати до повного одужання.

 Іноді зима супроводжується яскравими променями сонячного світла, відблиски яких ми бачимо на снігу. Але таке сонце ще більш шкідливе, ніж в літню пору. Тому, в такому випадку, краще придбати лінзи з захистом від ультрафіолету.

Такі лінзи можна придбати на нашому сайті kievlinza.ua