Зараз жодна модниця або модник не обходиться без хоча б однієї пари окулярів. Ця штучка стала надійним захистом від яскравого сонячного світла, шкідливих ультрафіолетових випромінювань, крім того, ще й популярним аксесуаром.

 

Наявність величезної кількості видів, форм, кольорів змушує задуматися, які ж окуляри все-таки придбати. Адже вибір подібної речі дуже важливий.

 

На що варто звертати увагу в першу чергу

 

Оправа

 

Це повинен бути якісний матеріал, який відповідає європейським стандартам, щоб забезпечити тривале комфортне носіння. Мітки і написи, які друкуються виробниками, вказують, що є обов'язковим, на присутність захисту від ультрафіолету на окулярах.

 

Лінзи

 

Пластикові (полімерні), скляні (мінеральні) і полікарбонатні. Покриття вбережуть лінзи, буде менша кількість подряпин, забруднень. А антиблікове спецпокриття допоможе водіям і рибалкам в яскраві дні, поліпшить видимість,  знизить рівень відбиття сонячних променів від поверхні. Тонування лінз, їх колір важливі для підтримки здоров'я очей. Неправильний колір лінз шкодить органам зору. Уникайте червоних відтінків, через них органи зору швидше втомлюються, знижується зір.

 

Деякі моделі стали класикою, від яких пішли інші варіації.

 

Броулайнери

 

Окуляри відрізняються від інших потовщенням у верхній частині. Набрали популярність ще в п'ятдесяті і досі мають достатньо шанувальників.

 

Авіатори

 

Краплеподібної форми з тонкою оправою. При розробці дизайну моделі враховували побажання головної аудиторії, а саме льотчиків. Але згодом дана модель сподобалася представникам молодого покоління. Також ними активно користуються поліцейські і військові.

 

Кошаче око

 

Здобули захоплення серед жінок. Кількість варіацій таких окулярів круглястої або квадратної форми з загостреними кутами вгорі дають можливість підібрати відповідну оправу.

 

Спортивні окуляри

 

Вони облягають обличчя, запобігають потраплянню сторонніх тіл в очі. Завдяки цьому можна знизити ризик падіння при активному відпочинку. Використовуються спортсменами, особливо велосипедистами і любителями сноуборду і лиж.

 

Тішейди або круглі окуляри

 

Як і авіатори, виготовляються в тонкій оправі. Доповнять образ і захистять від сонця. Раніше були відмінним знаком представників культури хіпі, в сучасному світі використовуються молоддю.

Дівчатам в першу чергу важливий зовнішній вигляд в окулярах, а не тільки якість і захист, тому підібрати форму оправи відповідно до типу обличчя ви зможете самостійно, користуючись рекомендаціями з таблиці нижче.