Для носіїв контактної корекції оптичний ринок надає великий вибір варіантів контактних лінз з різними функціями. Навіть сучасні типи м'яких контактних лінз з високою кисневою проникністю і зволоженістю здатні сильно нашкодити очам людини.

Наслідки сну в контактних лінзах

Найпоширеніші проблеми серед носіїв контактної корекції вважаються гіпоксія очей, порушення гігієни, синдром "сухого ока" і виразка рогівки.

Забувши зняти свої лінзи лише одного разу, Ви піддаєте свої очі ризику не тільки до запалення рогівки, а й провокуєте появу інфекцій.

Ми моргаємо близько 3 мільйонів разів на рік, і коли людина носить контактні лінзи, кожну мить в них створює крихітну потертість. Згодом внутрішня сторона повіки стає більш грубою від тертя. До такого запалення додайте ще й використання контактних лінз під час сну, що тільки посилить всю проблему. Це пов'язано з тим, що закрите око практично не отримує кисню і знаходиться в постійному контакті з хоч і дозволяючим  добре бачити, але все ж стороннім предметом. Тобто людина сама підвищує ризик того, що в один "чудовий" день більше не зможе користуватися контактною корекцією.

Пошкодження рогівки. Рогівка ока отримує свій кисень виключно з повітря. А це означає, що, коли людина користується лінзами, подача кисню трохи зменшується. Якщо об'єднати це зі сном, кисень почне критично зменшуватися, що призведе до конкретних захворювань очей.

Без кисню рогівка набухає і створює умови для проникнення зібраних за день бактерій. Ці бактерії можуть збільшити ризик зараження майже в сім разів. І оскільки очі не володіють захистом тієї ж самої імунної системи, все може швидко погіршитися.

Короткий сон. П'ятнадцятихвилинний сон не можна порівняти з повноцінним, але офтальмологи називають його російською рулеткою. Рогівка ока починає набухати і запалюватися вже з тієї хвилини, коли очі закриті. Тому чим довше людина спить, тим ризикованіші наслідки.

Відкласти свій сон на одну хвилину, щоб зняти свої лінзи, варте того, щоб потурбуватися про здоров'я та гігієну своїх очей. Якщо у людини виникла ситуація, коли потрібно спати в дорозі (довгі перельоти, подорож в поїзді або машині),  для цього існують спеціальні дорожні набори. Вони мають в своєму арсеналі контейнер для лінз, силіконовий пінцет і розчин, до того ж вони не займають багато місця.