Зір - важливий компонент нашого життя. Все навколо сприймається за допомогою очей. Те, що бачимо, тому і віримо, приймаємо і усвідомлюємо. Весь світ пізнається через очі. Але з часом ми перестали берегти цей інструмент нашого життя. Розвиток технологій, змінний клімат, стреси і постійна потреба багато працювати  - всі ці труднощі  звалюються на людські плечі. Як же зберегти зір в таких умовах?

Є багато факторів, що негативно впливають на здоров'я органів зору. Одним з таких є тривале сидіння за комп'ютером, гаджетом або телевізором. В еру величезного інформаційного потоку ми про все дізнаємося за допомогою технологій. Комп'ютер і телевізор - найголовніші засоби отримання інформації, але також і руйнівники нашого здоров'я. Неправильна організація умов читання, погане харчування, згубні звички - все те, що також порушує зорові здібності кожного.

Щоб уберегти зір, необхідно дотримуватися деяких правил.

Як зберегти зір?

1. Не сидіть за комп'ютером більше 4 годин.

2. Якщо робота з паперами або за монітором вимагає тривалого часу, то обов'язково кожну годину давайте очам відпочинок.

3. Не сидіть в погано освітлених приміщеннях. Неправильне світло або його відсутність також негативно впливає на зір.

4. Телевізор рекомендується дивитися 3 години на день. Перегляд телепередач на протязі дня може викликати навіть головні болі і знесилення, так як телевізійне світло тисне на Ваші очі і ви починаєте відчувати втому.

5. Телевізор потрібно дивитися на відстані більше діагоналі в 5 разів, а за комп'ютером сидіти мінімум на 30 см далі від нього.

6. Читати необхідно в добре освітлених кімнатах і з перервами після кожної години.

7. Куріння - ворог номер один. Тютюновий дим знищує Ваш зір так само, як і весь організм в цілому.

8. Ягоди, такі, як чорниця, стануть відмінним вітаміном для очей.

9. Прогулянки на вулиці допоможуть очам залишатися в доброму стані здоров'я.

10. Носіть якісні сонцезахисні окуляри. Важливо захистити очі від яскравого і сліпучого сонячного світла.

11. Робіть зарядку для очей. Особливо в тих випадках, коли довго працюєте за монітором або паперами.

Дотримуючись цих рекомендацій, Ви збережете свої очі  і не будете відчувати потребу надалі ні в лікуванні, ні в інших коригуючих засобах. Очі - інструмент нашого життя. Бережіть його правильно.