Чим небезпечний недостатній догляд за лінзами і окулярами?

Очі потрібно берегти. Всі забезпечують особливий догляд за контактними лінзами, тому що знають, до чого може привести недогляд. А наскільки ретельно Ви доглядаєте за окулярами? Вони так само можуть бути джерелом небезпечних мікробів. Так чим вони небезпечні?

Коли компанія Microban International провела дослідження окулярів, вони показали, що 95% корегуючих і сонцезахисних окулярів були забруднені небезпечними мікробами. А коли провели опитування, учасники повідомили, що миють окуляри рідше, ніж раз на тиждень.

Шляхи потрапляння мікробів на оптику для очей

Мікроби на окуляри потрапляють досить таки банальним чином. Ми гуляємо в окулярах по вулиці, торкаємося до них руками. Дуже багато мікробів проходить через руки, а з рук на окуляри. Бактерії дуже швидко розмножуються на поверхні окулярів. Проникаючи в очі, мікроби попадають в сприятливе для них тепле і вологе середовище, там вони дуже швидко розмножуються, що призводить до різних захворювань.

Позбавити окуляри від мікробів дуже просто. Достатньо промити їх теплою водою з якимось м'яким миючим засобом. Окуляри потрібно мити повністю, включаючи рамку і носоупори. Після цієї процедури їх потрібно протерти м'яким рушником. Якщо боїтеся подряпин, протирайте окуляри ганчірочкою з мікрофібри. Для очищення окулярів протипоказано використовувати домашні очисники, які мають в складі аміак, оцет або відбілювачі. Потрібно мати спеціальний розчин для таких цілей. На період, коли людина не користується окулярами, їх потрібно відправити в футляр, щоб на них не потрапляли різні мікроорганізми.

Хочемо підкреслити, що окуляри потрібно чистити будь-які, від сонцезахисних до 3D окулярів. Навіть на окулярах в кінотеатрах є мікроби.  Варто тільки  подумати, скільки людей в день або тиждень надягають ці окуляри? Для їх очищення  досить мати з собою антибактеріальні вологі серветки, які містять етиловий спирт. Таке очищення узабезпечить Ваші очі на 95%.

Сподіваємося, що ця стаття була корисною і надалі Ви будете серйозніше ставитись до очищення окулярів. Ніколи не забувайте про їх гігієну, адже очі потрібно берегти!