Сонце - джерело життя на землі. Чим більше сонечка, тим тепліше на вулиці і краще настрій. Проте яскраві промені сонця можуть і негативно вплинути на зір людини.

Відблиски світла від різних поверхонь, так звані «відблиски», можуть засліпити людину, створивши аварійну ситуацію. У темний час доби такий ефект буває і від зустрічних автомобільних фар.

Природна реакція людини на сонячні промені - примружившись, при цьому очі швидко втомлюються і починають сльозитися. Щоб уберегти себе від засліплення, нам потрібні сонячні окуляри. Разом з тим звичайні окуляри від сонця не справляються з відблисками, вони всього лише затемнюють зображення, а різке відбите світло продовжує сліпити очі. Тому всім, хто хоче вберегти свій зір, а особливо водіям, рекомендуються спеціальні поляризаційні окуляри.

Що таке поляризаційні окуляри?

Спеціальні противідблискуючі окуляри призначені для відсікання променів, які відбиваються, і це називається поляризацією. Відбите світло поширюється в двох напрямках: вертикальному і горизонтальному. Горизонтальні промені - це і є ті самі відблиски, що нам заважають. Завдяки особливій структурі лінза поляризаційних окулярів не пропускає відблиски. Саме тому вони повністю затемнюються, якщо їх повернути на 90 градусів.

Якщо Ви не знаєте, як перевірити поляризаційні окуляри, то це дуже просто: подивіться на екран комп'ютера або телефону через ці окуляри, а потім, поверніть їх на 90 градусів. Якщо лінзи повністю стали темними, значить в окулярах вставлені спеціальні поляризаційні скельця.

Звичайні сонцезахисні окуляри зменшують сліпуче світло, але і погіршують видимість об'єктів. Наприклад, якщо водій буде за кермом в звичайних окулярах від сонця, навіть з максимальним захистом, то сонячне світло і фари будуть не так агресивно сліпити очі, а й об'єкти на дорозі водій може не побачити. Відзначимо, що сонцезахисні окуляри з 100% захистом від ультрафіолету протипоказані для водіння автомобіля саме тому. Окуляри поляризаційні, навпаки, роблять раптові перешкоди видимими для водіїв.

Поляризаційні окуляри - це найкращий спосіб відчувати себе комфортно за кермом автомобіля або, наприклад, на рибалці. Лінзи поляризаційних окулярів складаються з семи шарів. Дана конструкція робить окуляри не тільки безпечними і захисними, але і удароміцними. Придбати такі окуляри Ви можете в нашому інтернет магазині за найбільш вигідною ціною. Відчувайте себе в безпеці і приємних Вам покупок!