Осліплення водія зустрічними фарами - одна з найбільш поширених причин ДТП на дорогах. Захистити можуть спеціальні окуляри, але їх вибирають часто тільки за красою. Ніхто не думає про безпеку. В одних окулярах можуть бути занадто широкі дужки, в інших - занадто темні лінзи. Це все не по стандартам.

Так яких же вимог потрібно дотримуватися, вибираючи окуляри для водіння?

В першу чергу потрібно враховувати безпеку. Адже в аварійній ситуації при відкритті подушок безпеки окуляри можуть постраждати і при цьому завдати травми водієві. Оправа може зламатися, а скло розбитися. Тому радимо віддати перевагу пластиковим лінзам.

На дужки варто звертати особливу увагу. Якщо вони занадто широкі, вони будуть закривати водієві огляд, тому йому доведеться часто повертати голову, що не дуже зручно під час руху. Стандартний кут огляду у людини 120 градусів, при цьому 90 градусів ми бачимо чітко, все інше сприймаємо периферичним зором. А на швидкості ми і зовсім чітко сприймаємо тільки 40 градусів. Тому широка оправа буде перепоною для водія і його периферичного зору і змусить його постійно повертати голову, щоб подивитися в дзеркало.

Які вони , окуляри для водіїв?

Отже, давайте зробимо висновки: окуляри для водія повинні бути обладнані пластиковими лінзами, вузькими дужками і зручною оправою. Спеціальних стандартів як таких немає. Але окуляри повинні блокувати яскраві відблиски, які виникають на шляху.  Для цього лінзи повинні бути зі спеціальним поляризаційним захистом. Для того, щоб перевірити чи є фільтр на лінзах, подивіться через них на монітор комп'ютера або екран телефону, потім, поверніть окуляри на 90 градусів. Якщо фільтр є, то лінза повністю потемніє.

Вдень водієві потрібні окуляри для захисту від сонця, а потім окуляри для водіння вночі. Чи не забагато окулярів? Як же підібрати такі, щоб захищали вдень від сонця, а вночі від фар?

Згідно зі стандартами водійські окуляри, або «антифари», повинні пропускати не менш 75% світла в нічний і денний час. Такий же стандарт встановлений і для вітрового скла. В іншому випадку в сутінках водій не буде бачити нічого і це може привести до неприємних наслідків.

Міжнародному стандарту відповідають тільки блідо-жовті лінзи, здатні пропустити 78% світла. Саме такі окуляри названі найбезпечнішими для водія.

Купувати такі окуляри для автомобілістів рекомендується в спеціалізованих оптиках, щоб не залишитися обдуреним. На нашому сайті Kievlinza.ua Ви можете знайти величезний вибір окулярів «АНТИФАРИ», за найвигіднішими цінами і бути впевненим за кермом автомобіля. Дорогі водії, подбайте про безпеку. Такі окуляри можуть зберегти здоров'я Вам і Вашим близьким!