Навіщо потрібні окуляри для комп'ютера
У сучасному світі наші очі постійно страждають від перевтоми, скрізь їх супроводжують яскраві монітори комп'ютерів і телефонів, дрібний шрифт газет в громадському транспорті та безперервне навантаження протягом кількох годин. Внаслідок чого наш зір починає поступово падати, і, на жаль, повернути його буде неможливо. Тому, краще всього запобігти можливим проблемам.
Якщо Ви постійно проводите за комп'ютером більше, ніж три години на день, то хорошим захистом від такого навантаження будуть комп'ютерні окуляри. Особливо варто звернути на них увагу, якщо Ви відчуваєте, що Ваші очі чутливі до світла монітора, і сльозяться при довгій роботі за комп'ютером.


Що роблять окуляри для комп'ютера. Окуляри для комп'ютера значно підвищать Вашу працездатність, зменшать головні болі, викликані тривалою роботою за ПК, та й загалом знизять стомлюваність очей. Але запам'ятайте, що це не панацея від усіх бід - все одно слід періодично робити перерви при роботі за комп'ютером, і змушувати себе хоча б кілька разів на день робити зарядку для очей.


Які покриття на окулярах для комп'ютера можуть бути:
Покриття антивідблиску зробить зображення більш комфортним і згладженим для ваших очей.
Медичний фільтр, як правило, має тонування 5%, яка буде приглушати блакитний спектр променів, який негативно впливає на наші очі.
Двостороннє лакове покриття призначене захистити самі окуляри від подряпин, завдяки йому ваші окуляри прослужать вам набагато довше.
Існують так само універсальні окуляри з фотохромної лінзою які називають «хамелеонами». Ці окуляри магічним чином затемнюються на вулиці, і захищають Вас від сонця, а в приміщенні вони виглядають, і виконують функції, звичайних комп'ютерних окулярів.
Перед тим, як вибрати окуляри, проконсультуйтеся у офтальмолога, він допоможе підібрати найбільш відповідний для Вас варіант.
Так само зверніть увагу на те, щоб оправа окулярів ніде не тиснула. При першій примірці це може здатися незначним, але при тривалій роботі даний момент здатний посилити ситуацію, яка склалася.