Чи потребують дитячі оченята  захисту від сонця? Якщо так, з якого віку? Модні моделі цього сезону. Знайдемо відповіді на актуальні питання.

З якого віку бажано носити окуляри, що захищають від УФ?

Серед батьків існує думка, що маленькій дитині немає потреби одягати окуляри. З цією позицією не згодні лікарі.

Фахівці стверджують: кришталик, який є фільтром, що захищає очі, у дітей до 10 років ще не сформований так, як у дорослого. Якщо не носити окуляри, шкідливе випромінювання без перешкод потраплятиме на сітківку ока - це небезпечно отриманням опіку рогівки, погіршенням зору і захворюваннями очей. Лікарі наполягають купувати дитині з першого року життя окуляри, що захищають від УФ випромінювань.

Важливі нюанси вибору оправи та лінз для сонцезахисних окулярів

Вибираючи оптичні вироби дітям до 3 років, звертайте увагу на моделі, в яких між заушниками і рамкою оправи немає  з'єднання. Це важливо для того, щоб убезпечити чадо від можливих травм. Що стосується матеріалу оправ, краще зупинитися на полікарбонаті. Використовуючи оптичний вироб, виготовлений із даного матеріалу, батьки можуть не турбуватися, що під час активних рухів, окуляри будуть сповзати або падати.

Що стосується матеріалу лінз для дітей, як  і для дорослих, краще вибирати не акрил, а полікарбонат. Акрил погано затримує випромінювання.

Як захистити очі від сонця дитині з короткозорістю або далекозорістю?

Якщо у дитини поганий зір, правильніше буде вибрати окуляри "хамелеони" з фотохромною лінзою, яка змінює колір залежно від інтенсивності світла.

Навіть якщо дитина носить контактні лінзи з УФ фільтром, для захисту цього недостатньо. Лінзи закривають тільки сітківку, а не все очне яблуко, тому необхідно носіям контактної корекції мати окуляри від сонця.

Модні тенденції

 

Щорічно виробники оптичних товарів задовольняють яскравими новими моделями сонцезахисних окулярів. В цьому році залишаються актуальними веселі дитячі забарвлення, що піднімають настрій, оправи з квітковими принтами і бантами. Затребувані моделі з більш спокійними тонами і класичними чорними і білими квітами.

Але головним критерієм вибору окулярів для сонця має бути думка дитини. Щоб маленький непосидько носив окуляри, не знімаючи, вони повинні подобатися. Змусити маленьких чоловічків носити те, що вони не хочуть, інколи є непростим або навіть нереальним завданням.