Двотижневі контактні лінзи - відмінний варіант для людей, які користуються таким засобом для корекції частіше, ніж окулярами. Лінзи планової заміни, можуть використовуватися протягом двох тижнів. Після 14 днів носіння лінзи втрачають оптичні властивості.

Двотижневі лінзи виготовляються з м'якого  матеріалу, який гарно пропускає кисень, мають гладку поверхню, не накопичують білкові відкладення.

Лінзи даного типу мають багато позитивних моментів:

  • Дешевше одноденних;
  • Наявність УФ-фільтра;
  • Тонкий матеріал (підвищує пропускання кисню);
  • Низька ступінь забруднень (білкові, ліпідні відкладення);
  • Знижують ризик подразнень і алергічних реакцій очей.

Після появи  контактних лінз, які можно носити 30 днів не знімаючи, лікарі-офтальмологи провели дослідження і встановили, що якийсь відсоток людей, що носили такі лінзи, уже на другий тиждень відчували дискомфорт. За такий термін відкладення різного типу починають створювати дискомфорт для  чутливої рогівки ока.

Слід пам'ятати, що термін носіння лінз становить 14 днів, навіть якщо ви їх відкрили і надягли кілька разів. Тому по закінченню терміну придатності лінзи потрібно викинути.

Існує 2 типи двотижневих лінз:

  1. Денні (на ніч вимагають зняття);
  2. Пролонговані (можна носити кілька днів не знімаючи).

Зупинившись на безперервному носінні лінз, спершу проконсультуйтеся з лікарем, можливо для вас такий тип лінз не підходить. Відпочинок для очей  обов'язковий при наявності будь-яких характеристик і властивостей лінз. Отже, якщо ви не знімали лінзи тиждень, то наступні 7 днів рекомендовано використовувати їх тільки в денному режимі, щоб вночі очі могли відпочити.