Найбільш поширені хвороби очей - це міопія або короткозорість, але існують ще далекозорість та астигматизм. Маючи ці хвороби, людина починає погано бачити, при цьому очі втомлюються, що ще більше підсилює ризик зниження зору. Тому у людей звичайно ж є бажання боротися з цією хворобою. Але які методи корекції є на сьогоднішній день? Зараз ми про це поговоримо.

Зараз, в світі технологій і прогресу, сучасна офтальмологія може запропонувати клієнту безліч способів корекції зору.

Основні методи корекції зору:

  • Контактні лінзи - це досить-таки популярний на сьогодні метод корекції, до того ж він дуже зручний. Зараз існує безліч видів контактних лінз на будь-який смак. Однак, якщо носити лінзи безперервно довше 15 годин, це вже шкідливо для очей.
  • Окуляри - це не тільки метод корекції, але і модний аксесуар. Вони можуть виправити будь-яку проблему із зором.
  • Мікрохірургічні операції - цей метод використовують, якщо у людини дуже високий ступінь порушення зору. Короткозорість в -18 практично неможливо виправити лазерною корекцією. В цьому випадку і потрібна внутрішньоочна мікрохірургічна операція, щоб замінити прозорий кришталик на штучний.
  • Мікрохірургічні операції на рогівці - цей метод корекції використовують при складних захворюваннях очей, таких як більмо, помутніння рогівки, кератоконус. У цих випадках потрібна операція по заміні рогівки на донорський трансплантат.
  • Корекція зору лазером - це самий безболісний і безпечний на сьогоднішній день метод корекції. Також він найефективніший.

Переваги корекції зору за допомогою лазера полягають в тому, що цей метод позбавляє клієнта залежності від окулірів і контактої корекції і дає високою гостроту зору. Ця процедура швидка за часом проведення, а післяопераційний період продовжується не довго. Цей метод корекції вигідний тим, що не потрібно тривале використання окулярів або контактних лінз.

Мінуси лазерної корекції в тому, що вона не вилікує повністю захворювання, а виправить наслідки (поганий зір). Тому, якщо короткозорість прогресує, може знадобитися повторна операція. Коли у пацієнта висока міра порушення, то лікар не може гарантувати повне відновлення зору. Також у окремих пацієнтів може розвинутися синдром сухого ока.

 Виходячи з вікових змін очей, показання до лазерної або іншим видів корекції зору можуть змінюватися. Дітям до 18 років не можна відновлювати зір за допомогою лазерної корекції, тому що їх організм постійно зростає.

Тепер можете сміливо йти до Вашого офтальмолога і спільно вирішувати, який метод корекції краще підходить саме Вам.

Будьте здорові!