Люди часто стикаються з проблемою почервоніння очей.  Це дуже поширений очний синдром, він може бути ознакою як початку захворювання, так і наслідком банальної перевтоми. Але на сьогоднішній день цю проблему можна легко вирішити.
Якщо відразу ж після пробудження Ви помітили, що у Вас червоні очі, то це швидше за все від нестачі сну або вживання алкоголю вночі. Також це може бути наслідком неправильного використання контактних лінз або алергії.
Найчастіше у людей червоніють очі від надмірного зорового навантаження і напруги. Застуда і захворювання теж можуть тягти за собою почервоніння очей. Найнеприємнішою причиною такого стану очей можуть бути запальні захворювання очей (кон'юнктивіт, іридоцикліт, увеїт, блефарит), але часто вони супроводжуються  іншими симптомами, крім почервоніння.
Хорошим рішенням  цієї проблеми можуть бути очні краплі. Вони належать до різних лікарських груп: антибіотики, противірусні, протизапальні, судинозвужувальні.

Види крапель від почервоніння очей

Якщо причина почервоніння - це бактерії і віруси, то Вам необхідно використовувати краплі від інфекцій і запалень. До них можна віднести противірусні та антибактеріальні препарати. У разі алергічної реакції  Вам знадобляться протиалергічні краплі. Якщо  Ваш спосіб життя потребує постійної уваги, що призводить до перенапруження очей або Ви часто недосипаєте, Вам потрібно застосовувати судинозвужувальні очні краплі.
Незважаючи на всю  простоту застосування, очні краплі не можна купувати самостійно, без консультації фахівця. Ви можете нашкодити здоров'ю власних очей. Це загрожує тим, що банальне почервоніння може маскувати серйозну проблему, наприклад, запальні захворювання рогівки і підвищення очного тиску.
Варто звернутися до лікаря, якщо почервоніння очей супроводжується болем, підвищеною чутливістю до світла, погіршенням зору або появою тумана перед очима.
До вибору крапель потрібно підходить з великою акуратністю і відповідальністю, оскільки можуть виникати алергічні реакції. Краплі, які підійшли Вашим знайомим, не завжди можуть підійти
Вам, кожна людина індивідуальна і потрібно враховувати всі особливості свого організму. Тому, перед тим, як купувати сильнодіючі краплі, Вам потрібно порадитися з офтальмологом, тільки після встановлення діагнозу можливо призначити лікування.
Ми так само хочемо Вас попередити, що сильнодіючі препарати містять високу концентрацію і при неправильному використанні можуть тільки посилити проблему. Безпечніше буде приймати м'які протизапальні ліки.