Прихід весни означає початок сонячної погоди. Яскраве світло приносить безліч незручностей. Воно сліпить очі, дивитися по сторонах на вулиці стає складно і некомфортно. Тому люди замислюються про придбання сонцезахисних окулярів. Вони підвищать комфорт прогулянок і захистять від згубного впливу ультрафіолету. Інакше, ігнорування засобів захисту очей  загрожує помутнінням кришталика і розвитком катаракти, лікування якої складне, тривале, дороге і не завжди ефективне.

Але як бути тим, у кого поганий зір? Носити один аксесуар поверх іншого нерозумно і незручно, а без цього перебувати на вулиці в світлий час доби складно. Як же бути людям, що страждають однією з безлічі хвороб очей?

Чому прості окуляри від сонця не підійдуть?

Спершу потрібно розібратися, чому звичайні сонцезахисні окуляри не підійдуть для людей з відхиленнями зору. Тут все очевидно: знявши засіб корекції і надівши замість нього затемнені окуляри, людина отримає затемнену картинку. З огляду на низьку гостроту зору, бачити йому буде складно, а темна очкова лінза тільки погіршить ситуацію.

Людям, що носять лінзи, простіше: вони спокійно можуть носити ці літні аксесуари. Але контактні засоби корекції дозволені не кожній людині - деякі роблять носіння лінз неможливим. Багатьом цікаво, як підібрати сонцезахисні окуляри з вадами зору.

Правила вибору темних окулярів для людей зі слабким зором

Існує кілька варіантів вирішення ситуації:

  1. Придбання темних окулярів з діоптріями. Вони коштуватимуть дорожче, але дадуть очікуваний результат: ви зможете перебувати на вулиці в світлий час дня, не жертвуючи зручністю бачення на світлі або чіткістю зображення.
  2. Тонування звичайних окулярів. Замовте нову пару і тонування лінз в ній. Головне, щоб вона забезпечувала захист не тільки від світла, але і від УФ-променів, шкідливих для очей.

Добре, якщо ваш аксесуар буде мати полярізаційне покриття. Воно усуне заважаючи комфортному зору відблиски, які дає вода або глянцеві поверхні і збільшить чіткість зображення.

Важливо, щоб окуляри були зроблені по правильному рецепту: якщо не хочете ослабити зір, завжди потрібно носити засіб, що забезпечує його повну корекцію, або очі будуть втомлюватися, перенапружуватися, і зір знизиться.

Підібрати цікаву для вас деталь образу, маючи короткозорість, далекозорість або астигматизм, нескладно. Переконайтеся, що вам пропонують якісний варіант і сміливо використовуйте його собі на втіху!