Напевно, кожна людина при купівлі окулярів стикається з проблемою вибору якості лінз і задається питанням які ж лінзи все-таки краще: пластикові або скляні ?! Однозначної відповіді дати практично неможливо, так як при виборі у кожного свій індивідуальний підхід. Отже, варто розібратися в плюсах і мінусах кожного з них.

Особливості скляних лінз

Перевагою скляних лінз є, звичайно ж, великий досвід в продажах, так як спочатку лінзи виготовлялися тільки зі скла через практичність. Другим плюсом скляних лінз є показник їх переломлення - навіть при найбільших діоптріях, простіше кажучи при великому мінусі, товщина скляних лінз переважно залишиться витонченою, отже, можна без проблем підібрати тонку оправу. Також скляні лінзи мають міцний захист від подряпин, їх практично неможливо пошкодити, за винятком того, що скло є дуже крихким матеріалом і не стійким до биття. А в інших параметрах окуляри зі скляними лінзами вважаються практично довговічними.

Двома головними недоліками скляних лінз є їх вага і крихкість. На жаль, не дивлячись на всі нововведення, скло по своїм властивостям залишається не зовсім надійним продуктом.

До уваги також потрібно взяти факт, що в більшості країн скляні лінзи дозволені виключно в особливих випадках, щоб уникнути ризику травмування.

Особливості пластикових лінз

Головна перевага пластикових лінз - це їхня вага, вона значно відрізняється від скляних.  Крім цього, в разі вибору пластикових лінз, відкривається значний вибір у формі оправ. За механічним впливом пластик практично неможливо розбити. Але, як відомо, випадки бувають різні, і, якщо все-таки вдалося розбити пластикові лінзи Ваших окулярів, ймовірність травматизму очей - мінімальна.

Недоліками пластикових лінз є їх товщина в разі великих діоптрій, а також з точки зору естетичних показників при наявності різних діоптрій, одна із лінз, можливо, буде товще другої. Важливим негативним моментом, на додачу до всього, залишається нестійкість до механічних пошкоджень (подряпини, тріщини). Для запобігання такої проблеми на даному етапі існують пластикові лінзи зі зміцнюючим захисним покриттям , що робить Ваші лінзи практично невразливими. Але ціна питання відповідно теж відрізняється.

Не дивлячись на всі мінуси, пластикові лінзи на даний момент є більш актуальними.

Зробити правильний вибір - значить отримати максимум комфорту і задоволення!