Як захистити очі при роботі за комп'ютером?

В сучасний час більшість професій супроводжуються роботою за комп'ютером. Техніка настільки активно увійшла в наше життя, що ми не уявляємо жодного свого дня без екрану комп'ютера або планшета. Що в результаті? Наші очі не відпочивають на роботі, коли приходимо додому також дивимося улюблений серіал або читаємо новини. А далі ми задаємося питанням: чому ж так зіпсувався зір? Щоб не виникали подібні ситуації, існує прогресивне рішення - комп'ютерні окуляри.

Як вибрати окуляри для захисту очей від комп'ютера?

Для правильного підбору захисних комп'ютерних окулярів потрібно проконсультуватись з фахівцем і підбирати їх щодо показників зору. Окуляри повинні стати не модним аксесуаром, а захистом від погіршення зору і втоми очей. Оправа може бути різноманітною, тут вже довіртеся власним смакам. Але при виборі лінз слід врахувати особливості зору, оптичні окуляри підійдуть для його корекції, а неоптичні просто стануть запорукою більш комфортної роботи за комп'ютером і захистом від перевтоми і сухості очей. Лінзи можуть бути як із пластику, так і скляні, якість зору від цього не зміниться, вибирайте за ціною і особистим смаком. Оправа для окулярів повинна бути зручною і з міцного матеріалу, адже виконує функцію каркаса і безпосередньо впливає на міцність окулярів. Знайти в оптиці комп'ютерні окуляри досить просто, але краще купувати їх тільки в спеціалізованих магазинах, щоб не витратити гроші даремно.

Кому підійдуть окуляри від комп'ютерного випромінювання?

Якщо ви або хтось із членів сім'ї або знайомих проводить за комп'ютером щодня по кілька годин і вже спостерігає неприємні відчуття, очі червоніють і втомлюються, є привід купити окуляри, що захищають від комп'ютерного випромінювання. Вони підійдуть як дорослим, так і дітям, особливих протипоказань немає. Фахівці рекомендують купувати комп'ютерні окуляри діткам на кілька діоптрій нижче звичайних. Якщо дитину ще з дитинства привчити до комп'ютерних окулярів, можна уникнути дефектів зору і навіть підвищити продуктивність роботи.
Не забувайте, що комп'ютерні окуляри підбираються індивідуально, тому знайдіть свої і зробіть  роботу і відпочинок максимально комфортними.