Як вибрати дитячу оправу для окулярів?

Діти завжди бояться носити окуляри. Перша і основна причина - страх відрізнятися від однолітків, побоювання того, що тебе просто засміють і будуть все життя називати очкариком або чотириоким. Як же без зайвих зусиль змусити дитину носити окуляри? У цьому вам допоможе великий вибір дитячих оправ для окулярів. Дайте дитині можливість самостійно вибрати оправу, яка буде його улюбленого кольору, з мультиплікаційним героєм, в квіточку або сердечко і т.д. Нудну і обов'язкову процедуру з підбору окулярів можна перетворити в захоплюючий процес, який в подальшому буде мати результат у вигляді поліпшення зору.


Якими повинні бути дитячі оправи?

Звичайно, найважливіше правило: оправи для дітей повинні бути легкими. Важка оправа буде заважати дитині спокійно пересуватися, може залишати сліди на обличчі і викликати неприємні відчуття. Оправа не повинна тиснути або бути занадто вільною, в таких випадках вона зовсім буде спадати. Оправи для окулярів дитячі повинні бути міцні і з якісного матеріалу. Також оправа для окулярів повинна обов'язково відповідати зору і бути підібрана тільки по рекомендаціях фахівця. Оправи для дітей не повинні прикривати брови або лежати на щоках. Вибирайте оправу, яка буде максимально зручною, щоб дитина зовсім не помічала, що ходить в окулярах. Виключається носіння кривої або зігнутої оправи, в такому випадку вона може впливати на якість зору.

Що може впливати на вибір дитячої оправи?

Оправи дитячі обов'язково повинні підбиратися відповідно до показників зору. Купуючи оправу, зверніть увагу на матеріал, спосіб виготовлення і форму оправи. Пластмасова оправа завжди легше, але останнім часом можна підібрати і металеву оправу, яка буде максимально зручною. В цьому допоможе примірка і дитина за своїми відчуттями визначить найбільш комфортний варіант.

Оправа для окулярів дитяча повинна підбиратися і з урахуванням такої частини, як місток (перенісся). Дитячі носики дуже маленькі, тому слід ретельно вибирати оправу, яка буде досить прилягати до перенісся, але не тиснути. Вирішують дану проблему оправи з рухомими носоупорами. При виборі оправи слід ще звертати увагу на довжину заушников. Дуже вигідний і практичний варіант - гнучкі заушники, вони забезпечать зручне кріплення оправи.

Дітки швидко ростуть, не забувайте з віком підбирати нову оправу, щоб ніщо не заважало вашому малюкові спокійно рости і розвиватися.