Напевно, ви стикалися з проблемою як же зняти контактні лінзи. Насправді це робити дуже легко, всього кілька слушних порад і Ви з легкістю будете їх знімати. Буде потрібно всього трохи терпіння і часу, щоб навчитися правильно користуватися контактними лінзами і скоро Ви станете «майстром» цієї справи.

Легкий спосіб зняти контактні лінзи

1. Найголовніше для початку вимийте руки з милом. Занести різну інфекцію простіше простого - стежте за чистотою Ваших рук. Якщо Ви знімаєте лінзи вперше без допомоги лікаря, можете використовувати зволожуючі очні краплі, вони допоможуть Вам швидше і легше зняти контактні лінзи.

2. Наступним кроком буде вже сам процес зняття лінзи - підніміть підборіддя вгору, дивлячись в стелю, відтягніть середнім пальцем нижню повіку - головне не бійтеся. Покладіть вказівний палець на нижній край лінзи і плавним рухом починайте зрушувати лінзу до краю ока в сторону носа.

3. Виконавши цей маневр, стисніть лінзу великим і вказівним пальцями і помістіть її в контейнер. Все те ж саме повторіть і з другою контактною лінзою.

Часто буває таке, що після зняття контактна лінза злипається - не лякайтеся і не намагайтеся самостійно пальцями розправити її, це робити ні в якому разі не можна, просто помістіть контактну лінзу в контейнер з розчином і вона самостійно вирівняється і очиститься. І, головне, все виконуйте спеціальним пінцетом для контактних лінз, ні в якому разі не нігтями, таким чином є велика ймовірність, що Ви травмуєте лінзу.

Якщо ж Ви користуєтеся одноденними контактними лінзами, їх не потрібно поміщати в спеціальний контейнер, їх потрібно викинути.

Слід ще пам'ятати, що промивати контактні лінзи проточною водою категорично заборонено, цим Ви тільки зіпсуєте їх, для цього є спеціальні розчини.