Багато людей, купуючи собі сонцезахисні окуляри, вибирають для себе перш за все модний аксесуар і тільки після цього захист для очей від ультрафіолетових променів. Хоч ультрафіолет і невидимий, він сприяє подразненню оболонки очей, що в майбутньому може привести до розвитку катаракти. Саме тому дуже важливо вміти перед покупкою окулярів від сонця правильно їх перевіряти.

 

НАВІЩО ПОТРІБНІ ПОЛЯРИЗОВАНІ ОКУЛЯРИ?

Звичайні моделі окулярів від сонця не захищають очі від відблисків, а тільки затемнюють зображення. В такому випадку корисними будуть поляризовані окуляри.

«Плюси» таких окулярів в тому, що вони мають антиблікове покриття, що дуже корисне, наприклад, для водія, адже він не переключає свою увагу на відображення на лобовому склі, його не засліплюють відблиски на асфальті і машинах.

ПЕРЕВІРКА СОНЦЕЗАХИСНИХ ОКУЛЯРІВ

Під час покупки окулярів від сонця важливо звертати увагу, насамперед, на їхню якість, адже це - один з найважливіших критеріїв. Від якості сонцезахисних окулярів залежить не тільки здоров'я ваших очей, але і ваша безпека. Не рідко буває, що люди, які купують підробки, незабаром звертаються до офтальмологів, оскільки у них починаються серйозні проблеми із зором. Щоб такого не сталося, не варто купувати окуляри від сонця в переході або просто на вулиці. Найкраще купувати окуляри в брендових магазинах або салонах оптик.

При купівлі окулярів спочатку вимагайте сертифікат і паспорт на товар, де будуть вказані основні характеристики. Без сумнівів, будь-які документи можна підробити, тому в надійному салоні оптики повинні бути спеціальні прилади, що дозволяють визначити рівень світлопроникності лінз і порівняти їх з даними в документах.

Також при покупці саме візуальний огляд дозволяє визначити наявність на лінзах різних дефектів: подряпин або відколів, які легко помічаються, якщо поглянути на окуляри збоку або під кутом.

Крім цього, важливо з'ясувати, чи не дають окуляри від сонця спотворень. Зробити це досить просто: піднесіть окуляри до очей, а потім підніміть вгору. Якщо зображення, яке ви бачите через лінзи, деформується, то такі окуляри мають дефект, який може завдати шкоди вашому зору.

Наступним важливим моментом в якості окулярів є рівномірність фарбування лінз. Перевірити це можна так: візьміть білий аркуш паперу і обережно покладіть окуляри лінзами вниз. Якщо на лінзах немає різних розводів і плям, то лінзи пофарбовані рівномірно. Також дуже важливо перевірити, чи дійсно окуляри мають поляризацію. Для цього можна взяти мобільний телефон або піднести окуляри до будь-якого РК-дисплею і схилити голову на 45 градусів. Якщо лінзи затемнюються, то вони дійсно розроблені за технологією поляризації.