Сучасна мода вже давно зруйнувала відомий стереотип - «окуляри для ботаніків».  Тепер окуляри стали незамінним атрибутом стиляг і модників. Багато хто вважає, що вони таки надають розумний і солідний вигляд. Але як же підібрати ідеальні окуляри для себе? Про це ми і поговоримо.

Для початку Вам потрібно проконсультуватися у лікаря-офтальмолога, щоб перевірити стан очей. Лікар може дати кілька порад щодо вибору окулярів і по догляду за ними.
Офтальмолог  випише рецепт, за яким фахівці запропонують Вам відповідний варіант.

Купувати  окуляри краще в спеціалізованих магазинах, салонах оптики або в аптеках, так як в іншому місці можна придбати неякісний товар. Крім того, у вузькопрофільному магазині більш комфортні умови, працюють професіонали, які допоможуть Вам підібрати правильні окуляри.

В першу чергу при підборі окулярів, як і при купівлі сукні - потрібно обов'язково приміряти, а раптом виявиться не Ваш розмір. Вони повинні бути зручними, не викликати дискомфорту, ніде не тиснути і не злітати, Вам же в них постійно ходити.

Наступний крок - оправа. Найпопулярніші з них: металева або пластмасова. Перша - більш класична, друга - універсальна, її можна адаптувати під будь-який смак. Крім того, не менше популярними є окуляри без оправи.

Але і це не найголовніше.  Найзручніші окуляри - це ідеальні окуляри, не в сенсі для Вас, а в сенсі з ідеально рівною, недеформованою,  не подряпаною оправою. Такі окуляри не будуть створювати дискомфорту, це вам підтвердять всі знайомі в окулярах.

Купуючи окуляри, Ви не тільки захищаєте очі, але і створюєте новий імідж. Тому до вибору оправи можна підійти з особливою фантазією. До того ж, Ви можете замовити індивідуальну, така буде тільки одна, і не треба буде переживати, що хтось інший буде ходити в таких же окулярах, як у Вас.

При виборі лінз варто вирішити, що для Вас зручніше: скло або пластик. За якістю вони не особливо відрізняються, все залежить від бажання клієнта. Пластикові лінзи легше, але дорожче. Якщо Ви все таки вибрали пластикові, поцікавтеся, чи є на них зміцнюючі покриття. Крім того, ви можете вибрати фотохромні лінзи або з додатковим затемненням.
 
Особливу увагу варто приділити завушникам. Принцип той, що і з взуттям: вони не повинні бути занадто короткими або занадто довгими. У першому випадку ви їх не зможете надіти, у другому - вони будуть спадати. На скронях завушники не повинні тиснути, інакше це буде викликати головний біль. Але якщо Вам ну дуже сподобалася оправа, а завушники великі - ситуацію може спробувати врятувати майстер.

Якщо ви прислухалися до наших порад, вітаємо, Ви вибрали ідеальні окуляри!