Глаукома - захворювання, при якому пошкоджується нерв ока, сітківка і підвищується внутрішньоочний тиск. Бездіяльність пацієнта загрожує поступовим погіршенням зору і в результаті може привести до сліпоти. Тому при виникненні неприємних відчуттів в області очей необхідно терміново звернутися за допомогою в клініку.

Питання про те, чи сумісні контактні лінзи і глаукома, виникає у пацієнтів ще на етапі консультації. У ряді випадків офтальмологи призначають газопроникні вироби. Але їх використання можливе тільки після проведення діагностики та винесення позитивного вердикту офтальмологом.

Обмеження 

Носіння засобів корекції зору може бути протипоказано при лікуванні глаукоми за допомогою крапель. Залежно від ступеня або характеру захворювання, лікар може призначити розчини, не сумісні з контактними лінзами або з рідиною, яка накопичується на їх поверхні. Крім цього, оптичні вироби м'якого типу абсорбують краплі, що загрожує деформацією очного яблука або поверхні лінзи.

Також лікар може призначити краплі, що підвищують сухість очей і, як наслідок, подальшу непереносимість контактних лінз навіть після закінчення курсу лікування глаукоми.

Нові розробки

Швидше за все, через 10 років ці обмеження кануть в лету, оскільки вже сьогодні в високорозвинених країнах продаються спеціальні лінзи для хворих на глаукому. Причому ці винаходи не тільки коректують зір, але й використовуються в терапевтичних цілях, а саме для поліпшеного поглинання оком крапель. Цей винахід зробило революцію в сфері офтальмології, оскільки при носінні класичних лінз людське око вбирає всього 5% діючої речовини.

Для отримання детальної інформації про нові технології звертайтеся до фахівців «Kievlinza».