Очні м'язи, як і будь-які інші м'язи в нашому тілі, потребують зміцнення, тренування і розслаблення. Це служить не тільки профілактикою різних захворювань, але в деяких випадках ще й допомагає вилікувати їх.

         Офтальмологи рекомендують регулярно виконувати вправи для очей, тим більше, що гімнастика для очей вимагає мінімум часу і зусиль.

         По-перше, зарядка для очей буде максимально ефективною і принесе свої результати, якщо займатися регулярно. По-друге, не потрібно відразу робити багато підходів, краще зробити їх протягом дня. І по-третє, вправи потрібно робити легко, не напружуючись і не перевтомлюючись.

Тренування для очей. Приклад основних вправ - все швидко і просто

1. Рух очима:

- вверх-вниз. (6-8 разів у кожному напрямку)

- вліво-вправо (6-8 разів)

- по діагоналях (6-8 разів)

- кругові рухи (опишіть очима коло. Важливо - лінія повинна бути плавною і рівною. Виконувати за і проти годинникової стрілки)

2. Спробуйте описати очима горизонтальну вісімку. Важливо - голова повинна бути нерухомою. Вправу виконувати в обидві сторони (3-4 повторення)

3. Поставте вказівний палець перед обличчям на відстані 35-40 см, сфокусуйтеся на ньому і по черзі віддаляйте його на максимальну, а потім наближайте на мінімальну до обличчя відстань(4-5 повторень).

4. Моргання. Виконувати при тривалій роботі за комп'ютером, а також після кожної вправи для очей. Часте моргання протягом 5-10 секунд допоможе розслабити очні м'язи.

Ці самі елементарні вправи допоможуть розслабити і зміцнити очні м'язи і підійдуть будь-якій людині. Але крім них існують ще й спеціальні вправи для очей при короткозорості. Але всі існуючі вправи розраховані на поліпшення кровопостачання і тренування м'язів, що сприяє зниженню втоми і підвищенню гостроти зору.

Вправа для очей - це не тільки проста рекомендація, це необхідність. Особливо, якщо Ви постійно працюєте за комп'ютером або багато читаєте. Також таку зарядку потрібно робити при пресбіопії (вікове погіршення зору). Більше цікавої інформації Ви можете знайти на нашому сайті, де ми постійно оновлюємо асортимент і корисні статті.