Сьогоденні технології дозволяють обирати лінзи з різними термінами заміни. Все залежить від способу життя та індивідуальних потреб. Це можуть бути лінзи одноденні, двотижневі і місячної заміни. Кожен період заміни має свої особливості, плюси і мінуси.

Отже, давайте розберемося, чи підходять вам контактні лінзи щомісячної заміни?

Враховуючи недовгий термін використання, на лінзах не встигають зібратися у великій кількості різні відкладення, отже, вони не потребують ферментної або механічної очистки. Багато лінз щомісячної заміни можна носити безперервно, не знімаючи на ніч. Наприклад, деякі можна носити до 7-ми діб не знімаючи.

Такі лінзи, як правило, коштують дешевше, ніж одноденної заміни, а в застосуванні такі ж практичні і безпечні для очей. Комфорт носіння лінз визначається коефіцієнтом пропускання кисню через саму лінзу. Великий відсоток кисню здатні пропускати лінзи з  силікон-гідрогелевого матеріалу.

Популярність цих лінз пояснюється співвідношенням ціни і якості. Більш того, даний вид корекціі має великий асортимент: від +6,0 до 12,0 діоптрій. Кожен може підібрати свою необхідну оптичну силу.

Звичайно ж, вибір прийнятного терміну заміни залежить тільки від вас. Будуть це  щоденні, двотижневі або ж лінзи щомісячної заміни, тут потрібно покладатися на індивідуальні відчуття при носінні тих чи інших контактних лінз. Однак ідеальним варіантом буде звернутися до лікаря-офтальмолога, щоб він допоміг обрати один з різновидів лінз, які підходять вашому способу життя. Адже тут потрібно враховувати багато життєвих факторів.