Декоративні контактні лінзи (інакше їх ще називають - карнавальні) призначені не тільки для корекції кольору очей, а й для зміни самого малюнка райдужної оболонки. Найчастіше такі лінзи випускають без діоптрій, це означає, що вони не підходять для корекції зору, а використовуються тільки в косметичних цілях.

Для чого потрібні карнавальні лінзи?

Такі лінзи стануть просто незамінні на дискотеці, тематичній  вечірці, в клубі - в будь-якому місці, де хочеться виділитися з натовпу. Декоративні лінзи допоможуть створити яскравий, неповторний і незабутній образ. Будьте впевнені, що з ними Вас точно помітять.  А ще вони стануть прекрасним варіантом для будь-якої тематичної фотосесії.

Що важливо знати про декоративні лінзи

Багато хто задається питанням, чи не пропадає якість зору в таких лінзах. Але насправді, як і в звичайних кольорових лінзах, декоративні найчастіше не пофарбовані в районі зіниці. У разі, коли лінза зафарбована повністю, око побачить лише невелике замутнення. До речі, на відміну від простих кольорових, лінзи декоративні однаково добре підійдуть власникам і світлих, і темних очей.

Ще одним важливим моментом є питання про те, чи не шкідливі декоративні лінзи для очей. Поспішаємо Вас запевнити, що ні. По-перше, виробники використовують нешкідливий барвник, який пройшов безліч перевірок, а по-друге - фарба знаходиться всередині лінзи, тобто не контактує з оком. Але, щоб зайвий раз себе убезпечити, вкрай важливо купувати лінзи тільки перевірених виробників і в спеціалізованих місцях.

Що стосується догляду за карнавальними лінзами, то він нічим не відрізняється від догляду за звичайними. Загальні правила - вчасно міняти розчин для лінз, дотримуватися термінів носіння і заміни. У більшості випадків, декоративні лінзи не можна носити довше 4 годин.

Якщо Ви хочете по-справжньому здивувати своїх друзів або просто перехожих, то ці лінзи саме для Вас. Не бійтеся експериментувати!