«Авіатори». Історія популярності

Кожен раз, вибираючи сонцезахисні окуляри, ми стикаємося з великою кількістю форм, кольорів і моделей. Круглі, квадратні, прямокутні, «крапельки», «метелики», «вайфарери», великі і маленькі, темні і світлі. Всі ці окуляри мають свою цікаву історію виникнення. Наприклад, крапельки, також відомі як «окуляри авіатори», стали популярними завдяки цікавій формі, а назву завдяки тому, що нагадують захисні окуляри для льотчиків.

Найперші сонцезахисні окуляри авіатори зробили в 1937 році на замовлення американського пілота Джона Маккріді. Він вирішив захистити очі після того, як пошкодив зір яскравим сонячним світлом при черговій спробі піднятися на рекордну висоту. До 1938 року авіатори могли собі дозволити тільки пілоти, в звичайних магазинах такі окуляри не продавалися. Але тепер це завжди модний і популярний аксесуар, який підходить всім: чоловікам, жінкам і навіть дітям.

Крім того, існує відеофакт, що під час Другої світової війни генерал американської армії Дуглас Макартур, здійснюючи висадку на Філіппінах, був саме в «крапельках». Після цього аксесуар став незамінним атрибутом голлівудських фільмів і поп-кліпів. Носили авіатори такі відомі особистості, як Хантер Томпсон, Том Круз, Елвіс Преслі і легендарний Майкл Джексон.

Раніше вважалося, що модель авіатори найбільше підходить людям з квадратним обличчям, але навряд чи вони стали б настільки популярні, якби володарі інших форм облич не могли підібрати «крапельки» по собі.

Зараз дуже легко і просто підібрати авіатори самих різних кольорів і розмірів, які підійдуть під будь-який стиль і образ. Наприклад, в салонах «Оптика-С» в Києві і в інтернет-магазині Кіевлінза представлені більше тисячі моделей сонцезахисних окулярів за вигідними цінами: 66, 99 і 199 гривень, в тому числі в наших салонах є і окуляри авіатори для зору. А з новим сервісом онлайн-примірочної Ви зможете приміряти і вибрати окуляри, не виходячи з дому.

Чекаємо Вас в наших салонах. Приємних покупок!