Сучасні технології дозволяють відкоригувати зір за допомогою контактних лінз і тим самим відмовитися від носіння окулярів. Але як впливають на здоров'я очей контактні лінзи і чи шкідливі вони?

Здоров'я зору залежить перш за все від правильного діагнозу. Тому, щоб переконатися в необхідності контактної корекції, необхідно відвідати лікаря-офтальмолога. Він проведе огляд і призначить відповідні лінзи для Вашого зору.

Вплив контактних лінз

Контактні лінзи призначені для підвищення якості гостроти зору, поліпшення оптичних властивостей.

Використання контактної корекції - це спосіб відчувати себе впевненіше і комфортніше. Лінзи - одне з тих виробів, яке підходить для будь-якої вікової категорії. При тривалому носінні лінз може виникати певна сухість очей, але є багато лінз з підвищеною кількістю води, що усувають даний ефект. Також рекомендується використовувати зволожуючі краплі при носінні лінз. При правильному виборі лінзи  можуть навіть не відчуватися на очах і створювати відчуття комфорту і зволоженості.

Лінзи дозволяють якісно бачити всі предмети як на відстані, так і поблизу. Вони добре підходять для корекції короткозорості, далекозорості та астигматизму.

Чи шкідливі лінзи?

Методика виготовлення лінз - це використання полімерів, в основному гідрогелевих.При аналізі складу матеріалу також враховується значення кількості вмісту води і киснева проникність, які забезпечують очі необхідним повітрям і захищають також від ультрафіолетового світла.

Таким чином, контактні лінзи мають усі необхідні для очей властивості, які не викликають подразнень і почервоніння.

Стан очей і відчуття комфорту в лінзах залежить від правильного вибору. Звичайно, в разі неправильно підібраної пари можна відчувати дискомфорт,свербіж і навіть почервоніння або головний біль. Але причиною такого поганого самопочуття стане людський фактор - безвідповідальність.

Тому, щоб отримувати максимально всі переваги від носіння контактних лінз, необхідно:

- проконсультуватися з лікарем-офтальмологом

- звернутися в оптику для покупки лінз

- дотримуватися всіх рекомендацій лікаря-офтальмолога

- дотримуватися всіх процедур догляду та носіння контактної корекції

Дотримуючись цих простих правил, Ви зможете користуватися контактною корекцією без складнощів і отримувати якісне зображення навколо себе.

Тому шкідливий вплив лінз на очі не має підстав, якщо лінзи і необхідні до них аксесуари підібрані правильно з урахуванням стану зору людини.