Як би суспільство не прогресувало, скільки речей не намагалися б придумати, щоб спростити життя людству, все одно ми боїмося приймати щось нове в своє життя зразу. Поговоримо про проблеми із зором. У зв'язку з напруженими роботами, втомою і багатьма індивідуальними причинами зір людини погіршується. Звичайно, не справедливо порівнювати всіх по одним і тим же симптомам. Але все ж, дана проблема дуже поширена. Колись давно люди  не довіряли окулярам. Можливо, і зір в ті часи був краще. Коли придумали лінзи, на них також реагували з якоюсь обережністю. І навіть зараз не кожен погодиться вставити цей «незрозумілий предмет» собі в око. Як правило, коректували зір людям у віці 40 років і вище біфокальними окулярами. Наступна новинка - прогресивні мультифокальні окуляри. Щоб розібратися, чому на них реагують дуже неоднозначно, слід розглянути, що ж вони з себе представляють.

Біфокальні окуляри призначені в першу чергу для тих, хто постійно носить з собою кілька пар окулярів: як для корекції зору удалину, так і для корекції зони вблизь. Біфокали мають на меті побороти ці дві проблеми, об'єднуючи різні лінзи в одних окулярах. Навіщо це потрібно? З віком у кожної людини погіршується зір за рахунок зниження еластичності кришталика і його неможливості досягти найкращого бачення предметів на більшій відстані. Таким чином, з віком далекозорим все складніше розглядати предмети в старих окулярах, а короткозорі воліють окуляри набагато слабкіші.

Прогресивні окуляри розроблені для боротьби з проблемами вікової далекозорості, щоб мати можливість бачити предмети і на близькій, і на середній, і на великій відстані. На відміну від біфокальних, у них немає різкого переходу, так як є зона для середньої відстані. До того ж вони виглядають естетично, в них немає сегмента, як в біфокалах. Рекомендуються до використання людям понад сорока років, які скаржаться на зір на близьких відстанях. Якщо ж людина має проблеми як з ближнім, так і дальнім зором йому підійдуть біфокальні окуляри.

Прогресивні окуляри підбираються конкретно під індивідуальні показники людини, в залежності від його професії і способу життя. Підбирати окуляри даного виду самостійно не можна, щоб уникнути серйозних ускладнень, займатися їх підбором повинен тільки фахівець.

Багато хто  боїться мультифокальних лінз через появу якогось дискомфорту на ранніх стадіях носіння. Очі повинні адаптуватися і в перші дні може бути присутнім деякий «обман зору», коли сходинка здається далі і т.д. Також люди бояться, що зір буде псуватися за рахунок того, що доводиться іноді дивитися на далекі речі через ближню зону, але дана проблема усувається відсутністю різкого переходу в прогресивні окулярах і не впливає на зір.

Чим корисні прогресивні окуляри? Вони просто незамінні для корекції пресбіопії. Раніше для усунення проблем вікової далекозорості була необхідна тільки лазерна корекція, а зараз все набагато простіше і доступніше. Мультіфокали легко і без додаткових зусиль позбавляють від дефектів зору і роблять ваше життя приємніше і простіше. Не бійтеся експериментувати з користю для свого здоров'я.