Контактні лінзи як заміна окулярам


Вам набридла корекція зору окулярами, Ви хочете перейти на контактні лінзи, але не знаєте, скільки вони коштують, і чи вигідні вони? Давайте в цьому розберемося.

Якщо гарненько розібратися, то стане зрозуміло, що лінзи - це один із кращих і найпопулярніших методів корекції зору. Головна перевага в тому, що вони дуже зручні в застосуванні. З лінзами Ви можете займатися будь-яким видом спорту, вони не запотівають в зимовий час, не випадають. Єдиний мінус в тому, що при неправильному підборі лінзи призводять до подразнення і навіть погіршення зору. Деякі люди з-за чутливою рогівки абсолютно не можуть носити лінзи. Тому приймати рішення з підбором лінз  самостійно не можна, цим  повинен займатися тільки лікар-офтальмолог.

Ціна контактних лінз залежить від матеріалу і тривалості носіння.

Матеріали для лінз бувають:

  • жорсткі контактні лінзи: газонепроникні і газопроникні (ГПЛ або GPL).
  • м'які контактні лінзи: гідрогелеві (Hg) та силікон-гідрогелеві (Si-Hg).

Сучасні газопроникні жорсткі лінзи виготовляються на основі силікону, а силікон має високу газопроникність - на багато разів вище в порівнянні з м'якими лінзами. При правильному догляді термін служби цих лінз не обмежується. Придбати нові Вам знадобиться тільки тоді, коли будуть потрібні лінзи іншої оптичної сили. Тому вони набагато економніші і вигідніші.

Перевага м'яких контактних лінз в тому, що вони мають високе пропускання кисню, а це, як відомо, значно знижує ризик гіпоксії рогівки. Ціна цих контактних лінз порядком вище, тому що їх можна носити максимум 6-9 місяців. Багатьом людям в силу фізиологічних особливостей не можна носити  лінзи такий тривалий час, їм потрібні лінзи частої заміни, або щоденної заміни. До цих лінз обов'язково потрібен розчин для очищення і зберігання. А це, як відомо, добре б'є по гаманцю.

Яким би лінзам Ви не віддали перевагу, головне - це не ціна у валюті, а ціна Вашого здоров'я, а воно, як відомо, безцінне. Не забувайте  правила догляду за лінзами і підбирайте їх тільки разом з Вашим лікарем-офтальмологом.

Бережіть себе і своє здоров'я!