Сонце світить все яскравіше, а це значить, що все більшому числу людей скоро знадобляться сонцезахисні окуляри - в усякому разі, тим, хто всерйоз піклується про здоров'є очей.

Які окуляри корисні, а які шкідливі

Обмовимося: мова йде про хороші окуляри. Брати погані не траба навіть якщо вам за них готові доплатити - якщо не хочете загубити очі.

Справа в тому, що захист потрібно в першу чергу від невидимих, але надзвичайно шкідливих ультрафіолетових променів. Дешеві і неякісні окуляри такі промені не блокують. Однак очі в них отримують менше світла, в результаті зіниці рефлекторно розширюютьсяч і крізь них проходить набагато більше ультрафіолету. Страждає і сітківка, і кришталик - під впливом невидимих ​​променів він мутніє, що може прискорити появу катаракти.

Людині, яка хоч трохи передбачлива, знадобляться сонцезахисні окуляри, забезпечені UV-блокатором. При швидкому огляді його  визначити важко, потрібно уважно придивитися до маркування на оправі.

Якщо там значиться «UV-400» - це те, що потрібно. Дві букви означають «ультрафіолет», такі окуляри зупиняють промені з довжиною хвилі 400 нанометрів, від яких у повсякденному житті потрібно в першу чергу берегтися. Купувати окуляри, помічені «UV-600», не забороняється, але це буде вже перебір. Вони призначені для використання високо в горах або при серфінгу - словом, там, де довжина світлової хвилі більше. Якщо після «UV» значиться цифра менше чотирьохсот, ці окуляри захищають від шкідливих променів не повністю і з ними краще бути обережніше.

Як вибрати оптимальну ціну?

При виборі сонцезахисних окулярів краще не економити, але й особливо витрачатися не потрібно. Наймодніші та найелегантніші окуляри, ціна яких рахується не в сотнях, а в тисячах гривень, можуть додавати власникам краси або солідності, але від сонця захищають ні трохи не краще звичайних.

Цілком якісні окуляри, які блокують ультрафіолет, можна знайти в нашому інтернет-магазині за ціною від 75 гривень. Це стосується товарів, призначених як для дорослих, так і для дітей.