Склеральні лінзи - спосіб поліпшення зору

Сьогодні є багато методів корекції щодо поліпшення зору. На вітчизняному ринку представлений широкий асортимент різних лінз. І здавалося б, всі ми їх знаємо, багато хто носить або носив, деякі про них тільки чули. Але чи відомо Вам щось про склелярні лінзи? Зараз ми про них розповіми.

Людське око не має судин, тому поживні речовини і кисень воно отримує контактно від навколишнього середовища. Тому будь-яка лінза ускладнює цей процес.

Склеральні лінзи покривають не тільки рогівку ока, але і сам білок, що, безсумнівно, ускладнює надходження кисню і поживних речовин в око.

Всі лінзи потрібно підбирати за рекомендацією або згодою офтальмолога. Самостійно лінзи підбирати не можна. Якщо Ви будете їх носити без схвалення офтальмолога, то це може призвести до жахливих наслідків.

Склеральні лінзи особливо популярні тим, що вони роблять очі візуально більше і виразніше. Вони також піддаються будь-якому художньому оформленню, це, безсумнівно, підвищує на них попит серед молодих людей.

Склеральні контактні лінзи виготовляються з матеріалу ПМMA(поліметилметакрилат). Виробникам він примітний тим, що може легко змінити форму лінзи так, щоб вона повторювала поверхню ока людини. Але, на превеликий жаль, даний матеріал не пропускає крізь себе кисень і веде до небезпеки набряку або загибелі рогівки!

Ці лінзи зазвичай носять люди при:

  • природжених дефектах очного яблука;
  • велика чутливість рогівки;
  • при кератоконусі;
  • в деяких випадках косоокості.

В такому випадку лінзи виготовляють з матеріалів, які пропускають кисень, вони зводять до мінімуму небезпеку для рогівки ока. Існують лінзи з газопроникних матеріалів, яким не можна дати форму. Цю лінзу обточують на спеціальному верстаті і підганяють під форму ока. Процес виготовлення займає близько шести місяців.

Лінзу склеральну не можна купувати в магазині, жоден продавець не підбере Вам її з максимальною безпекою для ока. Цю лінзу потрібно використовувати тільки під наглядом окуліста.

Дуже незвичайний вид мають білі склеральні лінзи, тому що вони створюють видимість сліпого ока. Такі театральні лінзи часто використовують у фільмах або на вечірках. Також ці лінзи не змінюють сприйняття кольорів. Це, безсумнівно, дуже незвичайний аксесуар.