Правила підбору оправи для окулярів

У сучасному світі окуляри з самого популярного засобу для корекції зору перетворилися в стильний і модний аксесуар, який здатний підкреслити будь-який образ.

Конструкція цього приладу складається з лінз, які можуть бути скляними або пластиковими і оправи. Як не дивно,  оправа для окулярів  в цьому комплекті і є найголовнішим елементом. По-перше, вона служить для фіксації лінз, а по-друге - це найпомітніша частина аксесуара, яка здатна підкреслити або змінити будь-який стиль і образ.

Підбираючи оправи, варто пам'ятати і враховувати кілька важливих правил:

  • Матеріал. В основному оправа окулярів може бути з пластику або металу, є ще й третій варіант - комбінована оправа, з того і іншого. Дуже важливо підібрати матеріал, який буде забезпечувати комфорт при носінні. Від цього також може залежати зовнішній вигляд, вага або тривалість використання самих окулярів. Наприклад, металева оправа більш універсальна і класична, але вона буде важче пластикової, а пластикова легше, але ймовірність її пошкодити  вище. Якщо сумніваєтеся, можете підібрати комбіновану оправу, наприклад, з пластиковим окуляром і металевим заушником, або навпаки.
  • Елементи оправи. Приміряючи окуляри, дуже важливо, щоб усі елементи оправи «були на своїх місцях» і відповідали розмірам. Як ми знаємо, це все індивідуально і однакових облич не існує. Тому переконайтеся, що носоупори забезпечують правильну посадку, ніде не спадають і не тиснуть. Теж ж саме і з заушниками - вони не повинні бути занадто довгими або короткуватими. Для дітей існують оправи зі спеціальними регульованими заушниками, які будуть утримувати окуляри на обличчі навіть при нахилах. Для зручності ви також можете підібрати оправу з флексовим кріпленням. Найбільше такий варіант підходить для тих, хто знімає окуляри однією рукою. Така оправа прослужить Вам довше за звичайну.
  • Конструкція оправи. Відповідно до своєї конструкції оправа може бути ободкова - лінза повністю обмежена рамкою; напівободкова - лінзи обмежені оправою тільки наполовину, часто, це верхня половина, дуже рідко - нижня; безободкова - лінзи утримуються тільки за рахунок кріплень до дужок і містку. Вважається, що саме безободкові оправи менш помітні на обличчі, однак вони вимагають обережного поводження.
  • Форма обличчя. При підборі ідеальної оправи варто враховувати не тільки технічні характеристики самих окулярів, але і параметри Вашої зовнішності. Найголовнішим фактором є форма обличчя. Традиційно розрізняють п'ять форм: квадрат, коло, трикутник (серце), трапеція і овал. Самим головним правилом при підборі окулярів за типом обличчя - не повторювати його форму. Наприклад, якщо обличчя кругле - краще уникати круглих і овальних оправ, якщо квадратне - уникати квадратів і гострих кутів і так далі. Це дуже важливо, не варто підкреслювати і без того помітні й очевидні риси обличчя.
  • Стиль одягу. При виборі окулярів пам'ятайте: модна оправа для окулярів - це ще не все, оправа повинна поєднуватися зі стилем одягу. Це правило актуально як для чоловіків, так і для жінок. Попри всю різноманітність стилів, ми виділимо три найбільш поширених: класичний або ділової, повсякденний та оригінальний або екстравагантний. Так само і з оправами: всі окуляри можна розділити на три групи, відповідні вищевказаним стилям в одязі. Крім того, оправи можна розділити ще на три категорії: оправа для окулярів жіночих, чоловічих і унісекс. Після звуження кола вибору приміряйте ті окуляри, які найбільше підходять Вам по стилю, звичайно ж, не забуваючи про інші правила.

Дотримуючись цих правил, Ви обов'язково знайдете свої ідеальні окуляри.

Де краще купувати оправи для окулярів?

Якщо Вам знадобилася оправа для окулярів, інтернет магазин Київлінза порадує Вас величезним асортиментом. На нашому сайті kievlinza.ua або в салонах «Оптика-С» в Києві Ви зможете замовити або купити готові оправи для окулярів на будь-який смак, а наші фахівці допоможуть оформити замовлення швидко і легко. Чекаємо Вас в наших магазинах і приємних покупок!