Все більше людей страждають від різних проблем із зором. І багатьох цікавить питання: що ж є причиною? Задаються їм як батьки, які прагнуть уберегти своїх дітей від небезпеки, так і офісні працівники, які  перевантажують себе, сидячи за комп'ютером весь день.

Основні причини зниження зору

До причин зниження зору відносять різні захворювання, але найбільш поширеними вважаються наступні:

  1. Короткозорість. Міопія призводить до того, що картинка, яка надходить в око, формується не на сітківці, а перед нею. Це робить неможливим чітко розрізняти предмети, що знаходяться на великій відстані від людини.
  2. Далекозорість. Патологія, зворотна попередньої.Картинка формується за сітківкою замість того, щоб робити це на ній. В результаті око добре бачить предмети, розташовані вдалині, але погано розрізняє дрібні деталі поблизу.
  3. Пресбіопія. Проблема пов'язана з віковими змінами кришталика. З нею стикаються люди старше сорока років, і по суті вона є далекозорістю, що розвивається після певного віку.
  4. Астигматизм. При ньому зображення, що сприймається оком, виходить не крапкою, а відрізком прямої. Людина бачить предмети нечітко, з викривленнями - одні деталі він бачить чітко, інші ж залишаються розмитими.

Крім того, травми, стресові ситуації і захворювання, на зразок діабету, також чинять негативний вплив на органи зору. Наприклад, часто проблеми починаються після пологів, що дають величезне навантаження на організм.

Основні причини сліпоти

До сліпоти ж можуть привести наступні розлади:

  1. Катаракта. При патології темніє кришталик ока, що і веде до сліпоти. Довгий час хвороба вважалася проблемою похилого віку, але така думка є помилковою. Зустрічаються випадки як у новонароджених, так і у двадцятирічних.
  2. Глаукома. Захворювання, що призвело до однієї п'ятої випадків сліпоти в світі. При ньому внутрішньоочний тиск підвищується, що і призводить до незворотних змін всередині органу зору.
  3. Розлади судин сітківки. Призводять до різних процесів всередині ока, наслідком яких може стати сліпота. Остерігатися патологій даного типу потрібно людям з діабетом.
  4. Онхоцеркоз. Паразити, що викликають захворювання, селяться всередині очного яблука і лімфовузлів і ведуть до різних неприємних наслідків не тільки для зору людини, але і його здоров'я в загалі. Переносниками зарази є мошки.

Слідкуйте за здоров'ям своїх очей! Помітивши перші симптоми, зверніться до офтальмолога. Якщо зробити це вчасно, проблему можна усунути!