Контактні лінзи - це медичний виріб для коригування зору людини. Лінзи стали популярним і зручним засобом для поліпшення здоров'я очей. Вони дозволяють не тільки  краще бачити, але й дають можливість займатися багатьма видами  діяльності, а також дозволяють змінити зовнішній вигляд.

Контактні лінзи на оптичному ринку є поширеним способом корекції зору і так само є методом зміни Вашого органу зору. Наприклад, кольорові лінзи кардинально змінюють колір очей.

Є різні види контактних лінз. Це може залежати від матеріалу виготовлення, від режиму носіння. Таким чином, бувають лінзи м'які і жорсткі, денні і гнучкі, а також ті, які можна носити безперервно до 7 діб і до 30 діб. Це залежить від характеристик, які надає виробник.

Лінзи можуть бути щоденної заміни, щомісячної, квартальної і від півроку до року

Щоб знати, які саме лінзи підійдуть конкретно Вам, необхідно пройти огляд у офтальмолога. Він дасть рекомендації після повної перевірки здоров'я Вашого зору і поради по використанню лінз. Тільки після повної перевірки очей можна дізнатися тип відповідних лінз.

Призначення контактних лінз відбувається при потребі виправити вади зору, що заважають повноцінно бачити навколишній світ, такі, як далекозорість, короткозорість, афакія, або відсутність кришталика, коли кількість діоптрій лівого і правого ока занадто відрізняються, при амбліопії, а так само в інших випадках, виявлених лікарем . Величезну популярність лінзи мають при потребі косметично змінити колір очей. Такі лінзи застосовуються для зйомок в різних фільмах, серіалах або людьми, бажаючими змінити свій вигляд.

Лінзи - дуже багатофункціональний і якісний засіб, його легко і зручно носити. Здоровий зір залежить не тільки від правильного вибору лінз, але і від догляду за ними, дотримуючись рекомендацій як лікаря, так і виробника.

 Для догляду за лінзами необхідно придбати наступні засоби : контейнер, розчин для лінз і краплі для очей.

Дотримання інструкцій по заміні лінз стане способом захисту від негативних впливів на очі. Якщо сказано, що лінзи щоденні, то, значить, і змінювати їх слід щодня. Нехтуючи ж цими інструкціями, можна завдати шкоди здоров'ю. Можуть виникати почервоніння, погіршення зору і т. п.

В оптиці-С або на сайті kievlinza.ua можна придбати необхідні контактні лінзи.