Торичні контактні лінзи для виправлення астигматизму мають сфероциліндричну форму, завдяки чому лінза має різну оптичну силу у вертикальному та горизонтальному напрямках. 

Така патологія зору, як астигматизм, в разі, якщо він набутий, є наслідком можливих ускладнень:

  • Травма очей;
  • Неякісна операція на очах;
  • Минула інфекція, що вразила кришталик або рогівку.

Така форма будови органу зору тягне за собою розпливчастість зображення, отже, роздивитись дрібні деталі складно. Навколишні предмети виглядають нечіткими, роздвоюються. Поява швидкої втоми, головного болю, напруга очного яблука присутні в більшому чи меншому обсязі і доставляють дискомфорт людині, що страждає астигматизмом.

Астигматизм може утворитися самостійно, бути вродженим, або ж придбаним, як наслідком офтальмологічних захворювань, що трапляється найчастіше.

Люди з астигматизмом часто потрапляють у небезпечні ситуації. Коли на вулиці стемніло, автомобілістам дуже непросто за кермом.

Торичні лінзи здатні забезпечувати очі різною оптичною силою, що сприяє усуненню астигматизму.

Лінзи мають 2 точки заломлення: перша - виправляє астигматизм, друга - коригує короткозорість або далекозорість.

Астигматичні лінзи мають рівномірну діоптричну силу, тому, питання, чи обертається лінза на оці, не настільки важливе. Однак вона повинна бути в правильному положенні, для виправлення проблемної асферичної ділянки рогівки. Унаслідок цього фактора даний вид контактних лінз має особливий інструмент фіксування, який здатний утримати лінзу в точному розташуванні.

Підібрати лінзи для астигматизму складніше, це потребує більше часу, тому що потрібно правильно підібрати сферичний і циліндричний елементи корекції. Офтальмолог допоможе вам в цьому розібратися.

Більш складне виробництво м'яких торичних лінз робить їх більш дорогими. На практиці перевірено, такі лінзи дуже добре корегують астигматизм.