Брендові речі - це завжди солідно і престижно. Також, це чудовий спосіб справити враження, так як вони не тільки підвищують статус, а й просто виглядають розкішно. Це стосується абсолютно будь-якої речі або продукту, і брендові сонцезахисні окуляри - не виняток.

Але якщо раніше їх могли дозволити собі одиниці, то зараз у кожного другого на дужці окулярів прямо світиться значок того чи іншого бренду. Але, що найцікавіше, добре, якщо хоч 1 з 100 виявиться щасливим володарем оригіналу. І, насправді, ніхто не застрахований від покупки підробки. Так як же відрізнити окуляри брендові?

Міфи про брендові окуляри

1. Копію не відрізниш від оригіналу

А ось і неправда. Якщо дужки скриплять, фарба облазить, а гвинтики відкручуються, то це ще як помітно. Інша справа - люкс-копії. Тут потрібно бути уважнішими і обережнішими.

2. Мейд ін Чайна - це підробка

 Бесперечно, потрібно дивитися на країну виробника, тобто на позначку «made in». Але заводи більшості компаній (не тільки виробників окулярів) розташовані в Китаї. І там виробляють або модель цілком, або по частинах. Тому напис «made in China» виглядає набагато переконливіше, ніж «made in France», наприклад, і майже ніяк не може свідчити про те, оригінал у вас або копія.

3. Позначки на внутрішній стороні дужки окулярів ставлять тільки імениті компанії

А ось і ні. Всі компанії, які займаються виробництвом якісних окулярів, навіть маловідомі, роблять маркування з назвою моделі, її кольором і ступенем захисту від ультрафіолету.

Але перевірити модель можна, звірившись з каталогом виробника або на його сайті. Номер моделі копії і оригіналу брендових сонячних окулярів завжди відрізняється.

4. Сонцезахисні окуляри брендові продаються тільки в дорогих оптиках або салонах виробника

Теж мимо. Тут питання стоїть скоріше в чесності власників магазину. Трапляється, що і в суперелітних і дорогих оптиках продають підробки (за вартістю оригіналу, до слова), а маленькі не дуже знамениті оптики торгують тільки оригінальною продукцією.

І найголовніший міф

5. Окуляри сонцезахисні брендові відрізняються за якістю

Якщо вони зроблені з титану або золота, то так. Але у розкручених виробників продукція нітрохи не гірше. Пам'ятайте, що часто-густо Ви платите не за якість, а за етикетку, точніше - за бренд на ній.

Купувати сонцезахисні брендові окуляри чи ні - особиста справа кожного. Але якщо стоїть питання між покупкою дорогого оригіналу і більш дешевої копії, то все залежить тільки від вас. Отже,робіть свій непростий вибір. Приємних покупок!