Міняємо імідж. Як вибрати кольорові контактні лінзи?

Ви вирішили кардинально змінити зовнішність, але обрізати волосся шкода, а міняти гардероб занадто дорого? Тоді відмінним виходом буде поміняти колір очей. Це допоможе Вам поглянути на світ «новими очима» і побачити його в інших фарбах. Крім того, не доведеться сильно витрачатися або чекати, поки відросте обрізаний чубчик.

Отже, як же вибрати кольорові контактні лінзи, які додадуть Вашому образу індивідуальність і яскравість?

Для початку розберемося в видах таких лінз:
- Лінзи для корекції зору мають індикаторне забарвлення. Вони не здатні змінити колір очей. Найчастіше вони служать для корекції зору, а легке індикаторне забарвлення дозволяє їм не губитися. Такі лінзи найчастіше бувають блідих зелених і блакитних кольорів.
- Відтінкові лінзи. Вони не зможуть повністю змінити колір очей, скоріше будуть відмінним доповненням до Вашого, так як пофарбовані вони рівномірно, але з низькою інтенсивністю. Крізь них можна побачити справжній колір, тому вони бездоганно підійдуть власникам світлих очей. Такі лінзи зможуть зробити Ваші очі виразнішими і яскравішими, якщо Ви вважаєте, що природа в цьому плані «недостаралася» :). До того ж, коли Вам будуть робити комплімент, можна і не зізнаватися.
-Кольорові або косметичні лінзи. Вони можуть кардинально змінити темно-карі очі на світло-блакитні і навпаки. Наприклад, в тому випадку якщо Ви пофарбували волосся і вважаєте, що тепер колір очей не підходить до кольору волосся. Носіння таких лінз абсолютно безпечно і дозволяє вибрати будь-який колір від жовтого до фіалкового, від чорного до білого ... Купувати такі лінзи слід після консультації у фахівця, так як колір райдужної оболонки непрозорий, а бачити можна тільки крізь прозору частину лінзи в зоні зіниці.
- Crazy або карнавальні (клубні) лінзи. Такий аксесуар найбільше підходить для доповнення образу, якщо Ви зібралися на тематичну вечірку або в нічний клуб. На них щільно нанесений малюнок, будь це зірка, магічна спіраль або імітація котячого ока.

Кольорові контактні лінзи для темних очей мають щільне забарвлення, непрозорість в зоні райдужної оболонки, яка закриває огляд в разі розширення зіниці. У випадку з відтінковою лінзою це виключено, так як вона повністю прозора. Кольори контактних лінз можуть бути найрізноманітніші, навіть не зовсім природні, штучні.

Купуючи контактні лінзи, які  змінюють колір очей, обов'язково потрібно проконсультуватися у фахівця.  Він допоможе підібрати потрібний розмір і виключити можливі незручності, які іноді виникають, якщо Ви не врахували діаметр зіниці або кривизну рогівки.

Контактні кольорові лінзи для очей недовговічні. Як правило, їх варто замінювати раз на місяць. Карнавальні лінзи не призначені для довгострокового використання, їх зазвичай носять не більше чотирьох годин на день і не кожен день. Що стосується «одноденок» або «ленівок», то сьогодні і такі є на будь-який смак. Одноразові лінзи взагалі не вимагають догляду, а після використання підлягають утилізації, підходять дуже зайнятим або дуже ледачим. До речі, про останніх. Підібрати контактні лінзи різних кольорів можна не тільки в магазині, де є можливість приміряти, а й в онлайн-примірочних або за допомогою спеціальних комп'ютерних програм, що дозволить Вам не виходити з затишної квартири. Успішних покупок!