Косметичні засоби - улюблений "секрет краси" багатьох дівчат. Вони допомагають підкреслити зовнішню індивідуальність. Погляд тоді стає більш виразним, а дрібні недоліки ховаються. Як же поєднувати застосування косметики і носіння контактних лінз? І взагалі, чи можна так робити?

Головне - дбайливий догляд

Є відоме правило: будь-які контактні лінзи вимагають своєчасного та регулярного догляду. Тим більше уважний догляд важливий, коли ви наносите щодня макіяж. Використання декоративної косметики певним чином впливає на здоров'я шкіри і очей. Безумовно, підкреслювати глибину погляду і довжину вій для досягнення вау-ефекту, - це прекрасно. Але, в той же час, дотримання балансу також має значення.

Лінзи та косметика сумісні? Так. Використання контактної корекції не виключає застосування декоративних засобів для макіяжу. Однак важливо врахувати, що туш, олівці для очей, тіні і хайлайтер, що надає шкірі сяйво, повинні бути в ідеальному стані. Контроль терміну придатності ніхто не відміняв, але варто звертати увагу не тільки на це.

Як підтримати чистоту?

По-перше, вибирати правильні косметичні засоби, а також стежити за їх свіжістю і гіпоалергенністю.

Візьмемо, приміром, туш. Цей засіб зараз випускають з безліччю характеристик. Туш для чутливих очей, наприклад, буде прийнятним рішенням.

Дотримання терміну придатності - одне з головних правил експлуатації косметичних засобів. Ту ж туш доцільно замінювати на  нову через 3-4 місяці використання. Консистенція засобу повинна бути в міру густою і стійкою. Якщо частинки туші впадуть на лінзу, це може призвести до подразнення і викликати відчуття печіння і свербіння.

Як попередити дискомфорт?

Враховуйте пору року і погодні умови. Дощ чи сніг, пориви вітру або пил можуть зруйнувати декоративне покриття вій. Навіть такий мікромусор здатний викликати роздратування, дискомфорт, а в результаті - порушення фокуса. Тим більше, коли ви не вдома, а очистити лінзу від туші потрібно негайно.

Підводка для очей, як і олівець для повік, повинні бути високоякісними. Оскільки до складу підводки зазвичай входить густа рідка субстанція, вона повинна бути швидковисихаючою.

Можливо, доведеться витратити трохи більше часу у відділі косметики, але ви розпитаєте продавця-консультанта про особливості і характеристики обраного засобу. Якщо підводка для очей не матиме потрібних характеристик, перші несприятливі обставини можуть привести до того, що дрібні частки підводки встигнуть забруднити і очі, і лінзу. А це викличе ще більше незручностей.

Тіні для повік і крем для обличчя

Тверді або рідкі, - кожна модниця вирішить для себе сама. Досить пам'ятати про те, що в складі рідких тіней є жирові речовини, олії рослинного походження, воски, а також колірні пігменти. Ряд виробників може додавати спирт і / або гліцерин. Такі компоненти також можуть забруднити і очі, і лінзи. Висновок: не забуваємо знати міру при нанесенні косметики і вчасно очищаємо лінзи, якщо випадок екстрений.

Тут також важливі баланс і уважність під час нанесення. Кількість жирових компонентів в кремі залежить від типу шкіри, для якої він розроблений. Комбінація "вода в олії" використовується для жирної шкіри, "олія в воді" - для сухої. Як видно, жир - один з обов'язкових компонентів крему. Неодмінна умова підтримки чистоти - частинки крему не повинні потрапляти на контактні лінзи. Незважаючи на ефективну роботу розчину-очищувача, небажану жирність з лінз він допомагає зняти не завжди.

Правила використання косметики і лінз

  1. Декоративну косметику рекомендується наносити після надягання лінз. Матеріал, з якого створюються контактні лінзи, дуже чутливий до відкладень білкової, а також жирової структури. Коли таких відкладень стає занадто багато, навколишній світ бачиться "з перешкодами". А склад деяких предметів декоративної косметики може включати ліпідні компоненти. Це означає, що потрібно ще уважніше читати, з чого зроблений той або інший "секрет" для досягнення бажаної краси.
  2. Засоби демакіяжу слід використовувати після зняття контактних лінз. Якщо використовувати їх до того, мимовільні торкання руками поширять частинки туші по оку, що може привести до забруднення лінзи.
  3. Лак для волосся, парфуми, туалетну воду та інші засоби з пульверизатором потрібно використовувати, закривши очі. Відкривати очі можна, покинувши місце розпилення засобу.

Застосовуйте декоративну косметику, носіть лінзи і виконуйте всі рекомендації і правила догляду за ними. Будьте здорові і красиві!