Проблема далекозорості існує вже давно, так само її можуть називати гіперметропія. Але це захворювання не вирок вам і вашому зору. Зараз далекозорість можна підкоригувати і навіть відновити, головне вчасно діагностувати її.

Проходьте регулярні профілактики цього захворювання, комплекс вправ, які допоможуть запобігти розвитку хвороби.

Що ж таке далекозорість або гіперметропія? Захворювання, при якому у вас погіршується видимість будь-яких предметів, що знаходяться на відстані приблизно 20 - 30 сантиметрів від очей. Укорочена форма очного яблука - ось головна причина виникнення хвороби.

Лікування може проводитися декількома шляхами. Зараз профессіонали - офтальмологи пропонують нам 4 варіанти лікування на вибір: лазерна корекція зору, окуляри, контактні лінзи, мікрохірургічні операції.

Виникла така хвороба? Пройдіть консультацію у свого лікаря і підберіть свій тип лікування далекозорості. Звичайно ж, лазерна корекція є найбільш ефективним способом, АЛЕ небезпечним - вона забезпечує поліпшення якості зору, тим самим позбавляє вас від щоденної потреби носіння окулярів або контактних лінз. Для проведення корекції використовуються спеціальні лазерні установки. Вибираючи цей метод виправлення далекозорості, потрібна консультація дуже досвідчених очних хірургів і немаленька сума грошей на саму операцію.

Найбезпечніший метод - оптична корекція зору, простіше сказати, це окуляри. Окуляри для зору можна застосувати як дорослим, так і дітям. У той же час, якщо ви ведете активний спосіб життя - це не найзручніший спосіб лікування далекозорості. А діти дуже активні  окуляри можуть втратити або поламати.

Можна носити як окуляри, так і контактні лінзи. Якщо ви носите окуляри, то ви побачите, що якість зору в лінзах значно краще, ніж в окулярах. Їх можна починати носити з будь-якого віку, попередньо проконсультувавшись з фахівцем, дотримуючись суворої гігієни, це дуже важливо.

Проводиться ще така процедура як імплантація факічних лінз. Але вона дозволена тільки молодим людям, у них ще збереглася здатність до фокусування очей на різні дистанції. Цей метод мало розповсюджений.

Профілактика захворювання далекозорості - важливий момент,  вживайте побільше вітамінів, свіжі ягоди 3-4 рази на день, робіть лікувальні вправи. Виконання фізичних навантажень не гарантує, що ваш зір прийде в норму, але зніме втому з очей. Займіться спортом, фізичні вправи поліпшують кровообіг, за рахунок чого покращується циркуляція крові очного яблука.

Який метод найкращий, однозначно відповісти не можна, це індивідуально. Регулярно відвідуйте лікаря-офтальмолога, це важливо, адже він допоможе підібрати для вас власний вид лікування хвороби.