«Які зволожуючі краплі краще?»

 - таке питання можуть задати багато людей, особливо ті, хто носить контактні лінзи або за родом діяльності проводить багато часу за комп'ютером.

Три типи крапель

Найбільш загальна відповідь на нього: «Дивлячись яка проблема». З сухістю очей пов'язані багато проблем, і для вирішення кожної потрібен особливий засіб. Перше питання, яке потрібно задати: «Для чого людині потрібні краплі»?

Всі вони діляться на три основних типи: власне зволожуючі, від втоми, антисептичні та судинозвужувальні. Перші з них за хімічним складом являють собою аналог людської сльози. Тому, чия єдина проблема - сухість, можна порекомендувати їх.

 

Засоби другого типу містять вітамінні добавки. Як видно з назви, вони позбавляють очі від втоми і добре підійдуть тим, хто проводить робочий час перед монітором.

Третій тип підійде тим, у кого слизова оболонка висушується занадто сильно, а самі очі червоніють. Зазвичай такі засоби використовують після хірургічної операції на очах, або просто для профілактики запалення. Нагадуємо, що, купуючи краплі будь-якого типу, необхідно проконсультуватися з офтальмологом. Також при їх покупці слід поцікавитися показаннями і віковими обмеженнями.

Краплі для різних ситуацій

Тепер розглянемо докладніше конкретні краплі.

Носіям контактних лінз, які скаржаться лише на відчуття сухості, варто поцікавитися Reset Dual Action. Цей засіб очищає і зволожує зовнішню поверхню очей і лінзи. Закапувати його можна і в лінзах, і без них.

Soleko Ekinos Drops і зволожують, і знімають втому, і допомагають відновленню слизової оболонки. До складу цих крапель входять екстракт ехінацеї, лецитин соняшнику, екстракти клітин стебла меристеми. Крім іншого, вони також сприяють знищенню мікробів.

WET Therapy очищають і зволожують поверхню, насичують слізну плівку на ній. Вони сприяють загоєнню подразненої рогівки, що при носінні лінз особливо актуально.

Для зняття перевтоми можна порадити Biotrue Drops. Вони також допомагають впоратися з роздратуванням слизової оболонки.

Якщо очам людини постійно доводиться стикатися з пилом, занадто яскравим світлом або сухим повітрям, то вирішити проблеми йому допоможуть Avizor Moisture Drops. До складу цих крапель (як і багатьох інших) входить гіалуронова кислота, яка сприяє мастилі і зволоженню очей.