Погіршення зору - поширена проблема людей. На сьогоднішній день відновити очі, які страждають на короткозорість, реально. В цьому випадку допоможе хірургічне втручання, але стовідсоткової гарантії немає. Кожен хотів би вирішити таку проблему і відсоток зацікавлених з кожним разом зростає. Для безпечної корекції міопії офтальмологи радять окуляри або контактні лінзи. Залежно від ступеня короткозорості підбирають діоптрії зі знаком плюс або мінус.

Іноді для кожного ока свій знак.

  • При слабкому рівні краще носити не вище -3,0 діоптрій, так як слабка короткозорість вважається особливістю зору, яку завжди легко виправити.
  • При міопії середнього ступеня з'являється роздратування тонкого шару нервової тканини ока, яка відповідає за сприйняття картинки. Виникає дистрофія, яку можна виправити діоптріями від -3,0 до -6,0.
  • Через високий рівень короткозорості оточуючі предмети  видно дуже погано, в такому випадку придбайте лінзи з мінусовими діоптріями понад 6,0

Багато хто вважає, що носити контактні лінзи при міопії небезпечно, але кваліфіковані лікарі стверджують, що це не протипоказано, навіть у зв'язку з рівнем міопії. За допомогою контактних лінз, можна коригувати і, в той же час, відновлювати бінокулярний зір, а також запобігати розвитку страбізму ( косоокості ) і амбліопії ("ледаче око"). Ретельно підходьте до проблеми зору, зверніться до офтальмолога для виявлення рівня міопії і добірки лінз.  Неправильний вибір може викликати алергічну реакцію, подразнення очей або додати нові захворювання органів зору.

Вибирайте найбільш зручні для вас лінзи з якісного матеріалу, з відповідним радіусом і діаметром. Властивості м'якого пристосування для корекції впливають на якість видимості, різниці в характеристиках різних ділянок зображення і чутливості зорової системи щодо яскравості, кольору та розмежування   об'єктів.

  • Слідкуйте, щоб радіус і кривизна були одного розміру, це впливає на комфорт носіння
  • Діаметр лінз - це проміжок між краями, в основному 13 - 15 мм однаково для обох очей, але в більшості інтервал становить 13,7 - 14,5 мм.
  • Матеріали. Гідрогель або силікон-гідрогель, бажано з підвищеним рівнем вологи. Вони надають покращену пропускну систему кисню до ока. Гідрогелеві лінзи, закриваючи всю рогівку, створюють єдину оптичну систему з оком, за рахунок чого і покращують чіткість зображення. Якщо міопія зовсім занедбана і навколишні предмети майже не видно, можна застосувати силікон-гідрогелеві, які відносяться до твердих лінз. Завдяки складу можна використовувати постійно вдень і вночі, а термін їх придатності від 2 до 3 років.

Класифікація:

  1. М'які і жорсткі. М'які лінзи застосовують щодня, мають невеликий термін придатності. Жорсткі лінзи допомагають при складних патологіях, термін придатності становить по кілька років
  2. Сферичні лінзи найкраще підійдуть для корекцій короткозорості
  3. Термін носіння. Щоденні, терміном на кілька тижнів, місяць, квартальні, терміном на півроку, рік.