Як вибрати кращі контактні лінзи?

Підбір відповідного саме для Вас методу корекції зору завжди досить складний. А коли ми зупиняємося на контактної корекції, ми не знаємо які контактні лінзи краще?

На один день, на два тижні, на півроку або, може, кольорові? Щоб Ви не ламали голову, ми розповімо, що потрібно знати, вибираючи контактні лінзи.

Різноманітність методів корекції зору досить велика. Але, щоб зробити правильний вибір, для початку, відвідайте офтальмолога. Адже корекцію варто починати з підбору правильних окулярів. Різноманітність очкових лінз і оправ сьогодні не обмежена.

Втім, можуть виникнути ситуації, коли окуляри не підходять. Наприклад, різниця в зорі між очима, післяопераційні ускладнення, заняття активними видами спорту або екстремальна професія, тоді саме лінзи стануть для Вас правильним виходом. Кращі лінзи для очей можуть допомогти скорегувати різницю між очима, виручать при астигматизмі і дозволять займатися улюбленою роботою або вести активний спосіб життя.

Види контактних лінз

Контактні лінзи поділяються на жорсткі і м'які. Перші мають величезну перевагу, адже їх можуть виготовити індивідуально для Вас, і носити їх будете довше, ніж м'які.

М'які ж лінзи розрізняються і за матеріалами, і по формі, і по періодах носіння: від одного дня до дев'яти місяців. Крім того, зараз з'явилися лінзи, які можна не знімати на ніч.

Великою популярністю користуються і кольорові лінзи. Вони дозволять підкреслити або зовсім кардинально змінити колір Ваших очей. Іноді молоді люди вважають за краще носити декоративні лінзи, які рясніють різноманітністю своїх малюнків, від однотонних чорних або білих до різних візерунків. Офтальмологи підтверджують, що такі лінзи, також як і звичайні, безпечні для очей і не псують зір.

Якщо Ви носите контактні лінзи, обов'язково дотримуйтесь рекомендацій лікарів, яких, до речі, відвідувати потрібно регулярно.

Отже, якщо окуляри не підходять Вам з естетичних міркувань, віддайте перевагу контактним лінзам. А які лінзи краще,  Ви вже дізналися з нашої статті. Бережіть зір!