Як Ви знаєте, існують різні лінзи, як за матеріалом, так і за термінами носіння. Ця стаття присвячується саме матеріалам контактних лінз, їх перевагам і недолікам.

 

При виборі контактних лінз часто задаємося питанням: які лінзи вибрати, чому і які ж краще?

 

Спочатку розглянемо гідрогелеві лінзи. Цей матеріал вважається більш старої розробкою. Всі лінзи спочатку виготовлялися тільки з цього матеріалу. До їх складу входить велика кількість води. За рахунок цього лінзи пропускають кисень до рогівки ока. Максимальна кількість води, яку було впроваджено в лінзу - 74%. Але при використанні такої лінзи це було не завжди зручно: лінза була занадто м'якою,  нею було важко користуватися, вона легко рвалася. Зараз же гідрогелеві контактні лінзи мають не більше 50-60% води: лінза досить м'яка , пропускає кисень до рогівки ока в достатній кількості для денного режиму носіння. Товщина гідрогелевої лінзи залежить від декількох факторів: матеріалів, які застосовуються при виготовленні самої контактної лінзи; від оптичної сили (діоптрій). Носити лінзи такого покоління можна до 6-8 годин в день.

 

Тепер давайте з Вами дізнаємося факти про силікон-гідрогелеві контактні лінзи. Це новий поліпшений матеріал, який почав застосовуватися в кінці 90-х років. Його перевагою є те, що лінза має в своєму складі силіконові пігменти. Води в ній мало. В даному випадку кисень пропускається не за рахунок води, а завдяки цим же силіконовим пігментам. Лінзи більш пружні,  не сохнуть під кінець дня, в деяких можна навіть спати. Максимальна кількість кисню в силікон-гідрогелевих лінзах 175 DK / t (в гідрогелевих зазвичай в районі 20-30 DK / t). DK / t - це одиниця пропускання кисню через центр контактної лінзи. Силікон-гідрогелеві лінзи більш стійкі до різних відкладень, завдяки чому лінза не так забруднюється. Вона товща, ніж лінза з гідрогелю, але звикання проходить швидко, так як така контактна лінза дуже гладенька. Лінза легка в маніпуляціях, більш безпечна в носінні. Носити лінзи цього покоління можна до 18 годин в день, деякі - до 30 діб не знімаючи!

 

Гідрогелеві лінзи в основному носять користувачі контактних лінз, які мають вже великий досвід в цій справі, звикли до лінз з одного і того ж матеріалу. Але краще все-таки вибирати силікон-гідрогелеві лінзи. Ваші очі будуть себе почувати добре,  не будуть пересихати. Лікарі-офтальмологи рекомендують їх навіть дітям з самого маленького віку. В наш час є позиції контактних лінз, які можна носити місяць не знімаючи: вони пропускають найбільшу кількість кисню до рогівки ока і стійкі до відкладень різних видів. Тим більше, переважна кількість користувачів контактних лінз знаходяться в приміщеннях з сухим повітрям, перед комп'ютером.


Якщо Ви цінуєте здоров'я своїх очей, ми рекомендуємо носити силікон-гідрогелеві контактні лінзи. Вибір дуже великий. Найбільшою популярністю користуються фірми "Johnson and Johnson", "Ciba Vision", "Bausch and Lomb". Але вибір завжди за Вами.

 

Ми з задоволенням проконсультуємо по кожному продукту і допоможемо вибрати оптимальний варіант саме для Вас і Ваших очей! Гарних покупок!